Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ludovic Orban începe azi runda decisivă a negocierilor cu partidele pentru susținerea noului Guvern. După întâlnirile care vor avea loc marți și miercuri, premierul desemnat va depune la Parlament lista miniștrilor și programul de guvernare, un vot de învestitură fiind estimat de liberali săptămâna viitoare.

După discuțiile de principiu de săptămâna trecută, Ludovic Orban trebuie să răspundă condițiilor puse de UDMR, ALDE, Pro România și USR, partidul lui Dan Barna fiind cel mai puțin flexibil în timpul negocierilor. Dan Barna vrea să-i ceară premierului desemnat, în schimbul votului de învestitură, să fie de acord cu asumarea răspunderii viitorului guvern pe legea de abrogare a recursului compensatoriu și cea a alegerii primarilor în două tururi. „Oferta” USR ar dinamita însă înțelegerea cu UDMR care a declarat public că nu susține alegerea primarilor în două tururi și este puțin probabil să fie acceptată.

De asemenea, Ludovic Orban trebuie să pună pe masă și lista miniștrilor și structura pe care a gândit-o pentru viitorul Cabinet.

Integral pe Hotnews