Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernarea” PNL mai pică un test în Parlament, înainte de a se prezenta la votul pentru învestire.

Pentru a susține noul Guvern PNL, USR a cerut introducerea pe ordinea de zi și votarea până marți în Parlament a inițiativei „Fără penali”, a legii de abrogare a recursului compensatoriu și a celei privind alegeri locale în două tururi. Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins însă introducerea pe ordinea de zi a plenului de luni a proiectelor, cu ajutorul PSD și Pro România.

Ce a cerut Barna PNL-ului

„Astăzi (luni – nr.), în scurt timp, va avea loc comitetul liderilor, iar reprezentantul nostru va cere trecerea pe ordinea de zi a acestor proiecte de lege şi sperăm ca toţi parlamentarii care au susţinut moţiunea de cenzură să vină alături în susţinerea acestor iniţiative. Sunt proiecte pe care PSD le-a blocat în trecut. USR nu a solicitat beneficii sau funcţii, a solicitat nişte modificări de legislaţie prin care ar fi foarte clar pentru români că lucrurile intră într-o logică normală de însănătoşire a societăţii. Din acest punct de vedere, vom vedea ce se va întâmpla astăzi şi mâine în Parlament. Contăm foarte mult pe existenţa acestei majorităţi. Premierul desemnat, preşedintele României consideră că există o majoritate care poate să susţină această guvernare. Foarte bine, pe asta ne bazăm şi noi. În măsura în care vom putea adopta aceste proiecte vom putea să mergem mai departe fără niciun fel de problemă”, a spus Barna, la Palatul Parlamentului.

Integral pe Cotidianul