Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ludovic Orban a afirmat, referitor la scrisoarea liderului grupului PPE în Parlamentul European Manfred Weber către CE pentru susținerea deschiderii unei fabrici Volkswagen în Bulgaria, că nicio formațiune politică nu poate interveni în deciziile economice ale unei companii.

„Decizia pe care o ia orice companie este o decizie pe care o ia conducerea companiei respective și care este luată nu din rațiuni politice, ci din rațiuni economice de business, în funcție de condițiile care sunt oferite unui investitor într-o țară sau alta. Nu există nicio posibilitate de interferență din partea niciunei formațiuni politice în deciziile economice pe care le iau companiile”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Chestionat dacă are o astfel de informație, liderul PNL a răspuns: „Nu am astfel de informație. Dacă există această informație, ea este falsă. Știu foarte bine cum funcționează marile companii la nivel european, cu atât mai mult în Germania. Nu există nicio rațiune politică care să stea la baza unei astfel de decizii”.

Ludovic Orban a adăugat că pentru a atrage investitori, Guvernul trebuie să creeze un mediu de afaceri prietenos, stabil și predictibil.

Integral pe Digi24