Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, fost lider mondial, în prezent pe locul 243 în lume, a câştigat turneul ATP de la Antwerp (Belgia), după ce l-a învins în ultimul act, în trei seturi, pe elveţianul Stan Wawrinka (18 ATP, cap de serie nr. 4), cu 3-6, 6-4, 6-4.

După două ore şi jumătate de joc, Murray (32 ani) a reuşit să intre în posesia primului trofeu ATP la simplu după 2017, al 46-lea al carierei.

Printre adversarii lui Murray la Antwerp s-a numărat şi românul Marius Copil, pe care britanicul l-a eliminat în sferturile de finală.

În ianuarie, britanicul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la şold. El a evocat în aceeaşi lună, la Melbourne, o posibilă retragere după Wimbledon 2019, unde a evoluat la dublu şi dublu mixt, din cauza problemelor de sănătate. Operaţia de montare a protezei metalice s-a dovedit însă un succes, permiţându-i lui Murray să revină în competiţiile de simplu.

Integral pe România Liberă