Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Elevii din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor propun mai multe măsuri care să fie incluse în programul de guvernare, între care o structură fixă a anului şcolar, burse, transport şi deblocarea posturilor de psihologi şcolari. Propunerile vor fi expuse, luni, premierului desemnat, Ludovic Orban.

Elevii din cadrul Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) propun o structură fixă a anului şcolar, astfel încât cursurile să înceapă anual la data de 1 septembrie şi să se încheie pe 1 iunie.

„Aceasta ar preveni situaţiile în care data începerii anului şcolar ar fi influenţată de factori externi, precum operatorii sectorului de turism. O astfel de structură a anului şcolar vine în preîntâmpinarea unor scenarii atât de des întâlnire în şcolile din România, când elevii sunt nevoiţi să susţină cele mai importante evaluări, care determină parcursul lor educaţional într-o măsură considerabilă: Evaluarea Naţională, respectiv examenul de Bacalaureat, în condiţii termice care determină o scădere la fel de considerabilă a randamentului elevilor. Mai mult decât atât, o structură de acest tip ar avantaja şi elevii din învăţământul profesional şi tehnic care, la momentul actual, încheie cursurile în lunile toride ale verii (sfârşit de iunie, chiar mijlocul lunii iulie în unele cazuri), aspect care degradează calitatea actului instructiv- educativ şi, din nou, determină elevii să nu aibă acelaşi randament dorit la orele de curs”, se arată într-un comunicat transmis, luni, Mediafax.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.