Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Șefa PSD Viorica Dăncilă, candidată la alegerile prezidențiale, a anunțat că ia în calcul suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis, pentru că nu respectă Constituția, și că va discuta cu liderii partidului această posibilitate.
 
„O să luăm în calcul și acest lucru (suspendarea președintelui Klaus Iohannis - n.r.)”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată de moderator de ce nu îl suspendă din funcție pe președintele Klaus Iohannis pentru că nu respectă prevederile Constituției

„Avem acest instrument. O să discut cu colegii mei. Luăm în calcul și suspendarea președintelui, pentru că atât timp căt ceri fiecărui cetățean să respecte Constituția nu poate ca cel care terebuie să fie un exemplu pentru ceilalți să încalce legea fundamentală”, a mai spus liderul PSD, citat de GÂNDUL.

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, afirmă că Parlamentul îl poate suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis chiar dacă acesta este pe final de mandat, anunță CURENTUL. Zegrean este de părere că, deşi nu există o obligaţie constituţională în acest sens, Iohannis şi Dăncilă ar trebui să-şi ia concediu în această perioadă şi să nu facă campanie pe banii instituţiilor pe care le conduc.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că social-democraţii iau în calcul o fuziune cu UNPR. „Este dorinţa UNPR-ului, luăm în calcul acest lucru, vom discuta acest subiect în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Am văzut dorinţa mai multor sindicate de a semna acord de cooperare, mai multe partide politice, partide care nu sunt parlamentare. Ne bucură că există această dorinţă de a veni către PSD”, a afirmat, duminică, Viorica Dăncilă, la ANTENA3.

În timp ce liberalii pregătesc noua formulă guvernamentală, care va fi prezentată Legislativului, în vederea învestirii, liderul Partidului Social Democrat a subliniat din nou, de această dată duminică, că “PSD nu va participa la votul pentru noul guvern”, anunță NAȚIONAL. Întrebată dacă se teme de o nouă trădare din tabăra PSD, având în vedere că la votul la moțiune s-a întâmplat astfel, existând excluderi din partid, Viorica Dăncilă a lăsat să se înțeleagă că nu ar avea emoții în acest sens. “Nu. Nu am emoții, am încredere, eu cred că niciun social-democrat nu-și mai asumă să trădeze voturile date și încrederea cetățenilor din România”, a răspuns șefa PSD.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că parlamentarii partidului nu vor fi în Parlament în momentul când este votul de învestitură pentru noul Guvern şi a precizat că cei care vor fi în sală, nu vor mai face parte din rândul social-democraţilor. Dăncilă, citată ADEVĂRUL, spune că este obligaţia celor care doresc acum să intre la guvernare să asigure cvorumul şi că PSD nu va gira acest guvern prin prezenţa parlamentarilor în sală.

Aflat în închisoare, Liviu Dragnea a depus prin avocat la Curtea de Apel București, unde se judecă dosarul în care contestă noua conducere a PSD, mai multe cereri, între care și cea privind sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Fără să dea nume, remarcă JURNALUL NAȚIONAL, Liviu Dragnea vorbeşte despre Viorica Dăncilă. Dragnea afirmă că un eurodeputat identificabil fără eroare prin data încetării mandatului ar fi avut un asistent local căruia nu i-a plătit contribuţiile pentru salariul real, ci doar pentru salariul minim pe economie.

Viorica Dăncilă a declarat că îi este frică doar de Dumnezeu și de „măsurile împotriva românilor”, ca reacție la faptul că Liviu Dragnea o acuză de unele fraude comise în perioada în care ea era europarlamentar. ”La șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează”, a adăugat ea, potrivit COTIDIANUL.

Întrebată de ce crede că Dragnea a luat mai multe măsuri împotriva ei în utlima perioadă, președintele PSD a spus: „Nu înțeleg de ce toți și-au ales țintă o femeie-premier. Nu înțeleg, dar vreau să le spun tuturor că nu am nicio problemă cu legea, nu mi-e frică de niciun control, nu am încălcat Constituția, așa cum fac alții.”


Comentarii

Maria Eu personal nu accept ca Romănia să fie marginalizată în Lume fiind scoasă din Consiliul de Securitate al ONU că ”Proasta Romăniei” (Oprișan, Baronul PSD-ist a inițiat căutarea asta pe Google primul) s-a apucat fără nici o noimă să se laude evreilor americani la Washington că ”Guvernul ei mută ambasada in Israel” încălcînd toate deciziile prealabile ONU și UE....cînd noi în toată istoria noastră am avut o poziție echidistantă cu ambele părți din conflict....Sau mai recent cînd Madama Dăncilă a propus-o pe prietena de shoppind de la Bruxelles, Rovana Plumb pentru Comisar European și a fost rejectată din prima de Comisia JURI că-i ”puțea” dosarul iar apoi ce-a făcut ”Proasta Romăniei”, l-a propus pe Dan Nica,un alt șpăgar renumit din Clanul PSD-ist dînd ”chix” și cu ăsta de toate Agențiile Străine de Știri ne-au vorbit țara iar de rău.....Romănia riscînd acum să piardă poziția de Comisar în Comisia Europeană....Eu n-am să tac niciodată că nenorocitul ăsta de PSD-ism a sărăcit țara ( 32 % din popor trăiește sub limita subzistenței, cca 800 000 de copiii se duc nemîncați seara la somn), a needucat voit tinerele generații ( 40 % din absolvenți sunt analfabeți funcționali iar din 5 copiii intrați la scoală în clasa 1-a mai termină doar 3 copiii liceul, restul abandonînd școala, au distrus învățămîntul industrial și profesional încurajînd cu Abramburica lor Fabricile de Diplome) și s-au preocupat doar de Baronism, Nepotism și Hoțism...Am desfăcut o sticlă de șampanie cînd Moțiunea de Cenzură a trecut....și voi mai desface încă o sticlă după primul tur de scrutin cînd impostoarea Dăncilă v-a fi clasată a 4-a pe Listă la Prezidențiale....Uite la ”Proasta Romăniei” Dăncilă ce zice: Mă gândesc să îl suspend pe Klaus Iohannis.....Haida-de !!!...

22 octombrie 2019 6:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.