Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Barcelona a avut parte de o nouă noapte tensionată joi spre vineri, cu baricade în flăcări şi cocteiluri Molotov aruncate în direcţia forţelor de ordine de către manifestanţi separatişti. MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania.

Potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi la faţa locului, sute de tineri au ridicat baricade în flăcări, au aruncat cocteiluri Molotov şi au strigat „independenţă“ în marea metropolă catalană. Aceasta a fost a patra noapte consecutivă de violenţe la Barcelona, unde mii de separatişti îşi manifestă astfel furia faţă de condamnarea a nouă dintre liderii lor la pedepse cuprinse între nouă şi 13 ani de închisoare pentru tentativa de rebeliune din 2017.

Vineri este zi de „grevă generală“ în Catalonia, un „Marş al libertăţii“ fiind prevăzut să aibă loc la ora locală 17.00 (18.00 ora României). „Acţiunile pe care la facem de câteva zile sunt cauzate de neputinţa pe care o resimţim, deoarece statul spaniol persistă cu refuzul (de a ne acorda independenţa, n. red.) şi ameninţările sale, în timp ce Europa tace“, spune David, un contabil în vârstă de 23 ani.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.