Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Departamentul pentru luptă antifraudă dezminte, într-un comunicat de presă, că investigaţia sa în ceea ce priveşte proiectele cu fonduri europene derulate de firma lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, ar fi avut vreo legătură cu investigaţia Rise Project sau cu alte demersuri jurnalistice.

DLAF precizează că „Având în vedere interesul public manifestat pentru activitatea Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF, pentru corecta și completa informare a publicului”, „Acţiunea de control referitoarea la proiectul «Punţi Comunitare», Cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Albă, a fost declanşată anterior publicării informaţiilor de către Rise Project şi fără legătură cu demersurile jurnalistice”.

„Deşi DLAF este, din punct de vedere organizatoric, în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în coordonarea Prim-Ministurlui, instituţia beneficiază, prin lege, de autonomie funcţională şi decizională, independent de alte autorităţi şi instituţii publice şi acţionează ca atare. În consecinţă, şeful departamentului nu solicită şi nu primeşte instrucţiuni de la nicio autoritate, instituţie sau persoană în realizarea atribuţiilor sale referitoare la declanşarea şi desfăuşrarea controalelor ori la întocmirea şi valorificarea actelor de control.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.