Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Atacurile armate din regiunea siriană ocupată de forțele kurde continuă vineri, la scurt timp după punerea în aplicare a acordului de încetare a focului asumat de Ankara, conform mărturiilor reporterilor din regiune, citați de agenția The Associated Press potrivit mediafax.

Bombardamente și fum eliberat pot fi văzute în jurul orașului sirian Ras al-Ayn, iar sunetele aferente atacurilor pot fi auzite în regiune. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care monitorizează conflictul, a raportat loviri intermitente în Ras al-Ayn și calmarea relativă a conflictului în alte regiuni începând de joi seara.

Continuarea conflictului, vineri, vine ca urmare a anunțului făcut joi de comandantul forțelor kurde din Siria, Mazloum Abdi, pentru postul de televiziune pe care gruparea îl deține: „Vom face orice vom putea pentru succesul acordului de încetare a focului”. Totodată, un alt oficial kurd, Razan Hiddo, a transmis că poporul kurd refuză să trăiască sub ocupație turcă.

Integral pe StiripesurseComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.