Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Înalta Curte a decis suspendarea procesului și va sesiza Curtea de Justiție a UE pentru a vedea, în contextul deciziei CCR pe completurile de trei judecători, dacă are prioritate legislația națională sau cea europeană.

Completul de 5 judecatori de la Înalta Curte, care soluționează apelul lui Darius Vâlcov împotriva sentinței de 8 ani de închisoare pentru corupție, a pus, astăzi, în discuție sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul deciziei CCR privind completurile de 3 judecători specializate.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis suspendarea procesului în care Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare și va sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru a vedea, în contextul deciziei CCR pe completurile de trei judecători, dacă are prioritate legislația națională sau cea europeană. Decizia Instanței Supreme poate fi contestată doar cu privire la suspendarea procesului.

Completul va trimite întrebări la CJUE (Curții de Justiție a Uniunii Europene) privind deciziile CCR și dreptul european. Mai exact, dacă aplicarea dreptului UE permite unei instanțe naționale să înlăture aplicarea unei decizii CCR.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.