Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisarul european pe probleme de justiție, Vera Jourova, s-a întâlnit joi cu Laura Codruța Kovesi, felicitând-o pentru că a devenit primul procuror-șef european. Oficialul a mai spus că fosta șefă DNA va face ”o treabă excelentă” în ceea ce privește protejarea intereselor financiare ale UE, adăugând că în prezent Uniunea pierde anual cel puțin 50 de miliarde de euro din fraude cu fonduri europene.

”Această numire înseamnă că suntem la un pas de operaționalizarea Parchetului Public european. Kovesi va face o treabă excelentă în protejarea intereselor financiare ale UE. Vrem să transmitem un semnal puternic infractorilor în sensul în care suntem extrem de serioși în ceea ce privește lupta împotriva criminalității fiscale și protejarea banilor contribuabililor europeni. UE pierde anual în jur de 50 de miliarde de euro din cauza fraudelor VAT pe care parchetul le va investiga”, a transmis Vera Jourova.

Integral pe Hotnews