Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sunt necesare minim 233 de voturi în Parlament pentru ca noul Guvern să poată fi învestit. Potrivit matematicii parlamentare, Ludovic Orban se poate baza pe susţinerea a 216 aleşi de la PNL, USR, UDMR, PMP, ALDE şi minorităţi, astfel lipsindu-i 17 voturi, fără sprijinul Pro România.

PNL are în total 95 de parlamentari care să voteze învestirea Executivului. La aceştia se adaugă 40 de la USR, 30 de la UDMR, 18 de la PMP, 23 de la ALDE şi 10 de la minorităţi, despre care Orban a spus că ar vota pentru Guvern. În total grupul minorităţilor, altele decât UDMR, are 17 deputaţi.

Aceste formaţiuni politice au semnat pentru demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură şi de asemenea au anunţat că sunt dispuse să susţină un Guvern PNL. Însă negocierile pentru a asigura aceste voturi, pe lângă cele 17 care lipsesc pentru a trece noul Cabinet, sunt în desfăşurare.

Integral pe Gândul