Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Conducerea ROMATSA, Regia Autonomă Administrația Română a Serviciilor de Navigație Aeriană, se află în subordinea Ministerului Transporturilor, nu a reușit în toate cazurile instituirea unui climat favorabil negocierii cu partenerul social în scopul încheierii contractelor colective de muncă aplicabile la nivel de unitate și evitarea declanșării conflictelor colective de muncă.

Și din acest motiv, există riscul declanșării oricând a unei greve care ar duce la perturbarea traficului aerian, se arată într-un raport la Curții de Conturi. Degradarea relației patronat-sindicate la regia care asigură cele mai mare salarii la companiile controlate de statul român a început în 2015.

Încetarea valabilității Contractului Colectiv de Muncă 2014/2015 începând cu data de 31.05.2015 a impus demararea negocierilor pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă. Pe fondul nemulțumirilor partenerului de dialog social legate de modificarea raporturilor de muncă generate de noua organigramă și de nesoluționarea integrală a revendicărilor formulate, conducerea ROMATSA nu a reușit evitarea declanșării conflictului colectiv de muncă.

Integral pe Cotidianul