Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bucureștenii care locuiesc în Drumul Taberei așteaptă metroul așa cum, odinioară, bunicii lor așteptau parașutiștii americani. Totuși, locuitorii din acest greu încercat cartier al Capitalei încă mai speră să nu aibă soarta bunicilor lor și să nu fie nevoiți, peste ani, să depene povești nepoților despre incredibilele fapte petrecute în ținuturile îndepărtate ale Bucureștiului - acolo unde nici metroul nu a reușit să pătrundă.

Zona stației „Parc Drumul Taberei” din București arată, la primele ore ale dimineții, ca după un teribil bombardament. Este o priveliște devenită, de ani buni, comună pentru locuitorii zonei. Asfaltul smuls e însă, aici, opera utilajelor de construcții și nu a bombelor. Pământul nu e răscolit de șenilele tancurilor ci de cele ale excavatoarelor. Iar strigătele după brancardieri sunt înlocuite de cele ale muncitorilor care își împrumută, amical, o lopată, un târnăcop sau o palmă dată după ceafă.

Integral pe Digi24