Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Confruntări armate violente aveau loc miercuri între armata lui Bashar al-Assad şi forţele kurde, pe de o parte, şi rebeli sirieni proturci, de cealaltă, în nordul Siriei, unde Turcia a lansat o ofensivă, relatează afp.

Trump a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence şi secretarul de Stat Mike Pompeo se duc miercuri în Turcia pentru a negocia un ”armistiţiu”.

Potrivit Casei Albe, Pence urmează să se întâlnească joi, la Ankara, cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care repetă neîncetat că vrea să-şi continue ofensiva împotriva miliţiei siriene kurde Unităţile Protecţiei Poporului (YPG), catalogată drept ”teroristă” de autorităţile turce.


Vicepreşedintele american ”va reafirma angajamentul domnului Trump de a menţine sancţiunile economice punitive vizând Turcia atât timp cât nu se găseşte o soluţie”, a anunţat Casa Albă.

Erdogan şi-a reiterat refuzul în declaraţii pentru cotidianul Hurriyet. ”Ei ne spun «să declarăm un armistiţiu». Noi nu vom putea niciodată să declarăm un armistiţiu”, le-a spus preşedintele turc unor jurnalişti la bordul avionului cu care se întorcea dintr-o vizită în Azerbaidjan.

Lansându-şi la 9 octombrie ofensiva împreună cu trupe auxiliare siriene cu scopul de a îndepărta de la frontieră YPG, Turcia a deschis un nou front în Războiul din Siria, soldat cu peste 370.000 de morţi din 2011.

Integral pe România Liberă