Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Până la sfârșitul săptămânii viitoare, Partidul Național Liberal ar trebui să se prezinte în fața Plenului Reunit al Parlamentului, pentru a obține votul de învestitură pentru instalarea noului guvern. Din calculele aritmeticii parlamentare, este foarte greu, spre imposibil, de crezut că acest Executiv va trece, întrucât taberele politice care, pe data de 10 octombrie, s-au unit pentru a dărâma Cabinetul Dăncilă, au agende separate, unele chiar diametral opuse.

Iar temele majore care ar trebui să constituie pilonii programului de guvernare, respectiv să “repare” “dezastrul” lăsat în urmă de PSD, nu sunt agreate decât de foarte puținii parlamentari din ceea ce, până săptămâna trecută, a reprezentat Opoziția. Iar lucrurile se complică și mai mult, întrucât, chiar dacă PNL ar vrea să facă diferite concesii pentru obținerea voturilor necesare, orice compromis făcut pentru o parte va nemulțumi cealaltă parte și invers. Iar partidele mici, dar care pot face diferența la vot au pretenții pe care le definesc ca fiind de ne-negociat.

Social-democrații au la Senat un grup de 69 de parlamentari, iar la Camera Deputaților, un grup de 201 parlamentari. Alături de aceștia se mai află cei patru deputați ALDE, din aripa exclusă de Tăriceanu din partid. Este vorba despre Ștefan Alexandru Baișanu, Marian Cucșa, Ion Cupă și Grațiela Gavrilescu. În total, PSD se sprijină, în acest moment, pe 204 parlamentari.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.