Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Institutul Elie Wiesel reacționează la o declarație controversată a senatorului PSD Șerban Nicolae, care l-a acuzat de nazism pe președintele Klaus Iohannis.

La o emisiune televizată, Nicolae a vorbit despre „exterminarea PSD-iștilor, pe un model de acum 70-80 de ani” și a susținut că Iohannis ar putea să vină cu un set de legi precum cele adoptate de naziști în 1935.

„Faptul ca dl Iohannis si-a pus un gand exterminarea PSD-istilor, pe un model de acum 70-80 de ani, uitand sau neuitand un asemenea mod de gandire care baga de-a valma simpatizanti si votanti PSD si vorbeste in termeni de disparitie, ma gandesc ca maine-poimaine vine si cu legile de la Nurnberg sa fie tacamul complet”, a spus Șerban Nicolae, potrivit Realitatea.net.

„În noiembrie se vor împlini 15 ani de la asumarea de către președintele României a Raportului final al Comisiei “Elie Wiesel”. A fost un moment de resetare oficială față de istoria și memoria Holocaustului din România. Prin urmare, cu atât mai grave sunt astăzi afirmațiile senatorului Șerban Nicolae la un post de televiziune, prin care sugera că președintele României Klaus Iohannis plănuiește să introducă legile anti-semite de la Nürnberg din timpul lui Hitler”, arată un comunicat al institutului Elie Wiesel.

Integral pe Digi24