Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vești proaste pentru milioane de români după ultimul anunț făcut de ANAF. Aceștia ar putea să rămână fără bani în cont dacă nu și-au achitat dările către stat. Ultimele informații oficiale ale Fiscului.

ANAF a anunțat recent că va calcula din oficiu CAS și CASS pentru veniturile obținute începând din 1 ianuarie 2018 de către persoanele fizice care au realizat venituri extrasalariale și au depășit plafonul de 12 x salariul minim pe economie, anunță CAPITAL. Aceștia au obligația să plătească contribuția la asigurările sociale, respectiv a contribuției de sănătate și să le declare prin Declarația unică, însă mulți nu au respectat aceste obligații fiscale, așa că vor avea de suferit.

Un milion de români au probleme cu plata facturilor la curent și gaze, anunță COTIDIANUL. Absolut toți consumatorii de energie electrică și gaze naturale, persoane fizice, vor trebui să aleagă până la 1 aprilie 2021 un furnizor de energie electrică și până 1 iulie 2021 unul de gaze naturale pentru că piața se va liberaliza complet. Asta înseamnă că dispar prețurile reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Însă, cel puțin un milion dintre consumatori vor avea încă nevoie de ajutorul statului și pentru asta ei vor fi încadrați la categoria consumatori vulnerabili.

Economia românească se pregătește de vremuri tulburi, susține CURIERUL NAȚIONAL. Creșterea inflației, deprecierea leului și accentuarea blocajului financiar reprezintă principalele temeri ale investitorilor în toamna acestui an. Instabilitatea politică a revenit în prim-plan, zgomotul politic fiind de natură să accentueze semnalele de alarmă privind evoluția economiei, arată o analiză Frames, realizată în cadrul campaniei ,,România, încotro?’’, care radiografiază economia după 30 de ani de capitalism.

Datoria externă totală a crescut cu 9,131 miliarde euro în perioada ianuarie - august 2019, informează BNR, anunță DIGI24. În structură, datoria externă pe termen lung a însumat 74,342 miliarde euro la 31 august 2019 (68,2 la sută din totalul datoriei externe), în creștere cu 8,9 la sută față de 31 decembrie 2018, datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 august 2019 nivelul de 34,630 miliarde euro (31,8 la sută din totalul datoriei externe), în creștere cu 9,7 la sută față de 31 decembrie 2018.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 658 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat, potrivit datelor transmise de BNR și citate de ROMÂNIA LIBERĂ. Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 704 milioane de lei. Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.

Pe de altă parte, Guvernul demis al Vioricăi Dăncilă a aprobat în ședința de luni o Hotărâre de Guvern prin care împarte banii alocați la rectificare către administrațiile locale. Cele mai mari sume de bani merg către primarii PSD, constată GÂNDUL. De asemenea, la nivelul Consiliilor Județene, topul primelor 5 județe care primesc bani de la Guvern este dominat de social democrați. În total, guvernul a aprobat 1,4 miliarde de lei, care vor merge la 1.600 de localități.


Comentarii

Florin Bilei Ba io scot din activități și din passivități LGBT-ORL suficient de multe ”fonduri” ”europene” ca să le dau la proști ce crede ei că li se cuvine, după care mă foot în ECO-printul lor și MUCKLES!

16 octombrie 2019 0:13

@calin caline, tu esti ala din poveste? vad ca esti foarte riguros si strigi in gura mare despre "contribuabil respectabil". ce-ar fi daca te-ai duce si pe la musiu negoita si pe la ciorbea sa le tii cantarile astea? ce zici, te bagi?

15 octombrie 2019 18:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.