Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început o anchetă în legătură cu un contract pe care Ministerul Culturii l-a încheiat cu fundaţia condusă de Alexandru Cumpănaşu, valoarea contractului fiind de aproape un milion de lei.

Libertatea a scris în urmă cu o lună că Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), condusă de Alexandru Cumpănaşu, a primit de la Ministerul Culturii o finanţare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei. Mai exact, 840.000 de lei. Aceasta s-a făcut în cadrul programului pentru Centenar, banii fiind plătiţi ca drepturi de autor direct către Cumpănaşu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire.

Cele trei lucrări sunt, de fapt, trei broşuri, de maximum 18 pagini fiecare, broşuri al căror conţinut a fost copiat, cu mici modificări, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri, potrivit sursei citate. Alexandru Cumpănaşu a susţinut că este vorba despre trei cărţi, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o lună. DNA a solicitat cele trei cărţi, însă Ministerul Culturii a trimis broşurile, nu cărţile.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.