Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că va sesiza DNA cu privire la o achiziție de 700.000 de euro efectuată de Ministerul Sănătății pentru vaccinuri antigripale. Emanual Ungureanu afirmă că vaccinurile au fost cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație din luna martie.

„700.000 de euro au fost aruncați pe fereastră până acum de către Ministerul Sănătății, condus încă de Sorina Pintea, pe o cantitate uriașă de vaccinuri antigripale cumpărate fără respectarea caietului de sarcini dintr-o licitație organizată în luna martie a acestui an.

Funcționari din Ministerul Sănătății, au decis, în mod ILEGAL, achiziționarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acoperă grupa de vârstă, 6 luni- 3 ani!

Până în luna septembrie, au fost livrate deja, 50.000 de doze de vaccin care nu acoperă categoria de vârstă menționată.”, a scris Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

„Eu nu o acuz pe doamna ministru de niciun act de corupţie. Eu spun cu subiect şi predicat că o doamnă din minister dată afară pe vremea domnului Bodog din cauza unor achiziţii ciudate tot pe vaccinuri şi repusă în funcţie de doamna ministru Pintea printr-un concurs. Această doamnă Amalia Şerban a făcut un referat pentru a se achiziţiona într-un contract cadru pe 4 ani, 8 milioane de vaccinuri antigripale, deci nu este vorba de 700.000 de euro, este vorba de o sumă mult mai mare pentru achiziţionarea unui vaccin sau ar fi trebuit a unor vaccinuri care să acopere o vârstă largă, 6 luni până la 64 de ani”, a declarat Emanuel Ungureanu la Antena 3.

”S-a achiziţionat un alt vaccin care nu acoperă şi grupa 6 luni -3 ani. Plângerea mea penală la DNA se referă la neglijenţă în serviciu cu un prejudiciu care va trece de un milion de euro. Nu o vizează pe doamna ministru Sorina Pintea”, a mai spus deputatul Ungureanu.


Comentarii

Marius Ar trebui verificate cam toate achizițiile făcute de spitale, produse și materiale de cea mai proasta calitate dar la preturi cu mult peste medie.

13 octombrie 2019 22:27

Uta Mai Labanuel ai muncit vreodata si ce .Voi astia din USR cu munca ati stat mai rau mereu, in rest merge ,la cacat mancat sunteti campioni !!

13 octombrie 2019 17:32

Jegurile din USR ar fi vrut ca aceste vaccinuri sa nu fie cumpărate, romanii vulnerabili sa moara și sa aducă populații din alte colturi ale lumii!!!

13 octombrie 2019 17:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.