Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Michel Mayor şi colegul său, Didier Queloz, au primit marţi premiul Nobel pentru Fizică graţie cercetărilor lor în domeniul de detectare a exoplanetelor, însă Mayor nu crede că am putea vreodată să părăsim planeta.

Într-un interviu acordat AFP, citat de phys.org, elveţianul Michel Mayor a vorbit despre posibilitatea omenirii de a ”migra” către alte planete: ”Dacă vorbim despre exoplanete (n.r. planete care îşi au orbita în jurul unei alte stele decât Soarele), lucrurile ar trebui să fie clare: nu vom migra către acestea”. ”Aceste planete sunt multe prea îndepărtate.Chiar şi în cazul foarte optimist în care apare o planetă cu condiţii prielnice de viaţă, să spunem la câţiva ani lumină, timpul pe care l-am petrece ca să ajungem acolo ar fi considerabil” a adăugat Mayor.

Integral pe AdevărulComentarii

@Adrian Băiețică, înainte de tehnologia superluminică trebuie să-ți descoperi tu superprostia! Viteză ușor superluminică prezintă neutrinii și tahyonii, subparticule atomice fără masă, ca și fotonul. Pentru ca un obiect material (cu masă) să atingă, sau să se apropie de viteza luminii, matematic, tebuie cheltuită toată energia existentă în sistemul solar! Bașca faptul că nu există și nu va exsta o asemenea tehnologie. Chiar și dacă o sondă spațială de mărimea unui smartphon ar atinge viteza luminii, acesteia iar trebui 13 mii de ani ca să atingă Proxima Centaurii B, cea mai apropoiată stea de Terra. Celei mai rapide rachete spațiale actuale i-ar trebui 100.000 de ani, unui automobil i-ar trebui 45 de milioane de ani, iar cu piciorul, distanța ar putea fi parcursă în 900 de milioane de ani. În afară de asra, viața nu e compatibilă cu asemenea viteze (corpul uman ar trebui să devină pur și simplu radiație) și nici cu radiația cosmică. Pricepi băiețică? Tehnologia superluminică ți-ar folosi cel mult la propria ta prostire superluminică de către propaganda soroșistă!

13 octombrie 2019 18:05

Paulus Ba eu sunt convins că totuși puteți migra pe alte planete și mă ofer să ajut ”redacța” să-și facă bagajele și să se care (definitiv) de pe Pământ (cu / fără voia membrilor ei, n.m.). Cu respect, P.

12 octombrie 2019 22:52

Adrian Asta pana cand se va descoperi tehnologia superluminica.

12 octombrie 2019 18:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.