Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Producția de gaze în zăcământul Caragele, al Romgaz, este în prezent de 1,2 milioane de mc zilnic (anul trecut, pe vremea asta, era 0,7 milioane mc), dar va crește, în 3-4 luni, la 1,7 milioane mc, spune directorul companiei Adrian Volintiru. Nu înseamnă mult, dar e ceva, mai precis o creștere cu aproximativ 2% a roducției totale , la nivel național, care este de circa 26 de milioane de mc zilnic. „Noi creștem producția constant acolo.

La Caragele, în 3-4 luni, ajungem la 1,7 milioane de mc, m-a asigurat directorul exploatării locale”, arată Volintiru. Teoretic, o producție mai mare de gaze înseamnă disponibilitate în piață, cu efect asupra scăderii prețurilor. Dar, având în vedere cantitatea suplimentară de gaze pusă pe piață, deloc impresionantă, probabil că influența asupra cotațiilor nu va fi semnificativă.

“Este bine că producția crește, dar se poate și mai bine. Potențialul Caragele este de 3-4 milioane de mc zilnic. Pe noi ne interesează cât mai multe surse de producție, cu cât mai multe cantități extrase”, apreciază Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei și oficialul desemnat responsabil cu Programul de Iarnă al Sistemului Energetic Național. Acesta adaugă că mai mult gaz în piață are efecte pozitive asupra prețului gazelor și, de asemenea, nu vede probleme cu importurile mari de gaze din acest an.

Integral pe CotidianulComentarii

Florin Bilei Ba io zic că tot EURO-poolla e cel mai prețios zăcământ, că io o sug practic în continuu și ea ne aduce noo, lapte, brânză, carne, oo!

12 octombrie 2019 22:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.