Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tribunalul București arată, în motivarea arestării celor 6 persoane în dosarul crimei din Piața Constituției, că agresorii ar fi putut rezolva pașnic conflictul, dar au manifestat dezinhibiție și vădită lipsă de respect față de lege, astfel că nu se poate lua o măsură mai blândă în cazul lor, potrivit Mediafax.

Magistrații Tribunalului București au decis arestarea preventivă a celor șase persoane implicate în crima din Piața Constituției, considerând că aceștia nu pot beneficia de o măsură mai blândă, date fiind gravitate faptelor și consecințele lor.

Judecătorii arată că cei șase ar fi avut posibilitatea și pârghiile necesare rezolvării conflictului, dar au manifestat dezinhibiție și lipsa de respect față de lege.

„Având în vedere gravitatea faptelor, determinată de natura şi consecinţele lor, de pericolul sporit pe care îl reprezintă, de valorile sociale ocrotite de lege dar lezate prin activitatea inculpaţilor, respectiv dreptul la viaţă şi la integritate corporală, cu atât mai mult cu cât evenimentul s-a derulat într-o zonă publică în centrul oraşului, într-un areal în care îşi desfăşoară activitatea o serie de instituţii importante ale statului, ceea ce denotă corelativ o dezinhibiţie totală a inculpaţilor şi o vădită lipsă de respect faţă de lege, judecătorul apreciază că (...) privarea de libertate a inculpaţilor, sub forma arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, se arată în motivarea arestării preventive a celor șase inculpați.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.