Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România a făcut un pas important, în ultima săptămână, prin promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a Legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional al Evreilor şi al Holocaustului, a afirmat joi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

"Acest eveniment important este rezultatul anilor de muncă neobosită a Institutului 'Elie Wiesel', a deputatului Vexler, a comunităţilor evreieşti şi a tuturor susţinătorilor lor. Acest muzeu va fi un simbol al dezvoltării continue a României ca naţiune şi societate democratică, un simbol de care toţi cetăţenii români pot fi mândri", a spus diplomatul american la ceremonia de comemorare şi depunere de coroane de la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti.

El a deplâns faptul că, "din păcate, în ciuda acestei realizări istorice, retorica antisemită şi antiroma continuă să fie prezentă în discursul public, iar comemorarea unor figuri istorice antisemite şi fasciste încă are loc în oraşele şi satele României".

"Mai multe străzi ale unor oraşe poartă numele dictatorului Antonescu, iar diferite busturi şi imagini aduc omagiu unor persoane care poartă responsabilitatea pentru crimele comise în Holocaust. Politicieni şi persoane publice instrumentalizează în mod nepotrivit Holocaustul pentru a-şi ataca adversarii şi minimizează gravitatea persecuţiilor şi crimelor îndreptate împotriva evreilor şi romilor. Provocatorii colportează teorii antisemite ale conspiraţiei, în timp ce locurile sacre ale evreilor sunt în mod periodic vandalizate, aparent în condiţii de impunitate. Toate acestea sunt îngrozitoare", a spus Hans Klemm.

Integral pe AgerpresComentarii

Ete, na ! Si care si al cui e gheseftul , d-le Klemm ? De acum inainte o sa curga numai lapte si miere ?Sa nu uitam discursurile segregationiste si atitudinea fata de cetatenii de culoare din statul matale " democratic".Cand voi spanzurati si dati foc la negri, noi nu omoram nici un tzigan sau evreu. A cui e democratia cea mai veche ??Noi nu aveam localuri , mijloace de transport, WC-uri numai pt oameni de culoare ,etc...Mai incet cu "democratia si sfaturile !

10 octombrie 2019 13:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.