Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două zile de competiţie intensă pentru cei mai talentaţi și pregătiţi tineri în domeniul securităţii cibernetice. 200 de pasionaţi ai domeniului, cu vârste între 14 şi 25 de ani, se bat pentru câștigarea Campionatului European de Securitate Cibernetică. În premieră, competiţia este găzduită de România.
Două zile de competiţie cu 16 ore la dispoziţie pentru a rezolva 40 de scenarii ale unor atacuri cibernetice. Sunt datele celui mai mare concurs de securitate cibernetică din Europa. Cei mai talentaţi 200 de tineri, din 20 de ţări, concurează în România pentru primele locuri în clasament.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale: Este un domeniu care trebuie dublat de pasiune personală. Noi am ajuns foarte aproape să câştigăm această competitie în 2016 şi 2017 când am venit pe locul doi, am luat argintul însă în acest an, văzând calitatea concurenţilor, expertiza pe care o au la o vârstă atât de tânără, sunt foarte foarte încrezător că vom câştiga. Important este să punem România pe harta securităţii cibernetice europene.

Integral pe Digi24