Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oamenii de ştiinţă au găsit pentru prima dată, în largul coastelor spaniole din Marea Mediterană, corali care au reînceput să crească după ce specialiştii în oceanologie i-au crezut morţi în urma unui val de căldură, oferind astfel o rază de speranţă pentru barierele de corali din lumea întreagă, grav afectate de schimbările climatice, informează AFP.

Descoperirea a fost făcută cu ocazia unor expediţii marine efectuate în proximitatea insulelor spaniole Columbretes, de Diego Kersting şi Cristina Linares, cercetători la Universitatea Liberă din Berlin şi la Universitatea Barcelona. Studiul lor a fost publicat miercuri în revista Science Advances.

Din 2002, cei doi cercetători au monitorizat 243 de colonii din specia de corali Cladocora caespitosa şi au documentat cu rigurozitate mortalitatea coralilor provocată de încălzirea climei şi a apei marine.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.