Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bugetul de funcţionare al ONU este în criză de 230 de milioane de dolari de la sfârşitul lui septembrie, iar ultimele milioane din trezorerie riscă să fie cheltuite pe icre de Manciuria și șampanie până la finalul lunii.

Știrea despre necaz a fost transmisă într-o scrisoare secretarul general Antonio Guterres, îngrijorat că va trebui să se mulțumească fără jacuzzi și prostituate de lux. Așa că Organizația ar putea fi nevoită să ia măsuri extreme pentru a nu rămâne pe drumuri.

Pentru a asigura plata pentru salarii, avioane private, costume cusute cu fir de aur, pantofi italieni din piele de crocodil și cărți de vizită gravate în diamant până la sfârşitul anului, trebuie luate măsuri cât se poate de serioase, a precizat el în această scrisoare destinată personalului (circa 37.000 de gheșeftari lucrează din greu pentru a cheltui bugetul secretariatul ONU).

Iar ca să micșoreze cheltuielile în cursul ultimului trimestru, Antonio Guterres menţionează în special măsura de a amâna conferinţe şi adunări politice. La ele se poate renunța, pentru că, în fond, ONU nu e prea productivă în cea mai mare parte a timpului. Afară de Rezoluțiile Consiliului de Securitate, Națiunile Unite au întâlniri strict formale, iar lucrurile care contează cu adevărat sunt participarea reprezentanților din ONU la ieșirile sportive din New York, la cluburile de tenis, de golf, la întâlnirile de vânătoare și la cine de gală.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.