Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele SUA, Donald Trump, este ţinta criticilor unor foşti responsabili ai US Army de 'abandonarea' kurzilor, aliaţii Statelor Unite ale Americii, prin retragerea trupelor americane din nordul Siriei, lângă frontiera turcă, ceea ce a deschis calea ofensivei declanşate în urmă cu o zi de Ankara, informează AFP, potrivit Agerpres.

Turcia a lansat miercuri asaltul pregătit de mai mult timp, la numai câteva ore după ce Donald Trump a anunţat că '50 de soldaţi' americani au părăsit 'zona' în siguranţă, lăsându-i astfel pe kurzi - consideraţi de către Ankara drept o ameninţare - expuşi.

Fostul şef al forţelor americane în Orientul Mijlociu, generalul Joseph Votel, l-a acuzat pe preşedintele SUA de abandonarea aliaţilor care, în majoritate grupaţi în cadrul Forţelor Democratice Siriene (FDS), au avut un rol crucial în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

'Această politică de abandonare ameninţă să anuleze cinci ani de lupte împotriva Statului Islamic şi va afecta serios credibilitatea şi încrederea în americani în toate bătăliile viitoare în care vom avea nevoie de aliaţi puternici', a subliniat generalul, care a trecut în rezervă anul acesta.

Integral pe StiripesurseComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.