Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ziua care ar trebui să reseteze scena politică a sosit. Senatorii și deputații se întrunesc astăzi, începând cu ora 10.00, în Plenul reunit, pentru a vota moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Național Liberal. În ultimele 24 de ore, toate fronturile implicate în această chestiune au negociat la sânge, iar Opoziția pare că se află, înaintea ședinței în care se hotărăște soarta Guvernului Dăncilă, pe muchie de cuțit. Dacă ieri PSD avea, conform calculelor “Jurnalul”, cu cinci voturi mai puține pentru a se menține la Palatul Victoria, astăzi, conform repoziționărilor de ultimă oră, Opoziția se declară sceptică inclusiv cu privire la cumularea celor 233 de voturi, minimum necesar pentru răsturnarea Executivului.

Semnalul că moțiunea de cenzură ar putea pica la vot l-au dat chiar liderul PNL, Ludovic Orban, dar și cel al USR, Dan Barna, chiar cu 24 de ore înainte de ședința de Plen. Președintele liberalilor a anunțat că numărul semnăturilor pro-moțiune este, în continuare, de 237, însă un parlamentar nu va vota. Este vorba despre un deputat USR despre care există informații certe că are o problemă de sănătate, pe care a ales să o trateze în străinătate. Iar Orban mai spune că, în privința altor doi semnatari ai moțiunii de cenzură ar avea dubii că ar și vota pentru căderea guvernului. Ceea ce, conform acestor calcule ale liderului partidului care a inițiat demersul de dărâmare a Guvernului PSD, înseamnă că moțiunea se bazează pe maximum 234 de voturi asumate. În condițiile în care, pentru a trece moțiunea, este nevoie de 233 de voturi.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.