Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Expoziţia “Sinteză privind spiritualitatea românească”de la Palatul Suţu reuneşte lucrări a şase dintre cei mai valoroşi şi apreciaţi pictori ai momentului. Expoziţia este cu vânzare şi se poate vizita până la 20 octombrie.

Este în primul rând meritul Alexandrei Teacă , cea care a avut ideea, care a organizat şi a reuşit să aducă laolaltă şase dintre cei mai apreciaţi artişti plastici ai zilelor noastre, cu personalităţi puternice, distincte dar şi complet diferite astfel încât rezultatul este unul de-a dreptul vibrant. Multe din lucrările expuse nu sunt cu nimic mai prejos decât lucrări ale marilor maeştrii Pallady sau Petraşcu care se regăsesc expuse la etajul Muzeului.

Inaugurarea expoziţiei s-a bucurat de un real success în rândurile amatorilor de frumos precum şi cel al cunoscătorilor, Ruxandra Dreptu şi profesorul Sorin Vasilescu prezentând atât autorii cât şi comentarii stilate legate de lucrări. Desigur că şi ambianţa specială datorată interiorului bogat ornamentat şi cu mare încărcătură istorică şi spirituală a Palatului Suţu, a contribuit la reuşita evenimentului.

Integral pe România Liberă