Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Doi cetăţeni români au fost reţinuţi în Olanda şi Belgia, în urma unei anchete comune a autorităţilor din cele două state şi din România, pentru destructurarea unei grupări de trafic de persoane pe ruta România-Olanda.

În acest dosar, trei români şi trei olandezi sunt suspectaţi că au exploatat sexual opt tinere din România şi nouă din Republica Moldova, obligându-le să se prostitueze în bordeluri clandestine. În ultimele zile au fost loc mai multe percheziţii în acest caz.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au făcut, în 7 şi 8 octombrie, şase percheziţii domiciliare în Iaşi, Piatra Neamţ şi Bârlad. Activităţile au fost desfăşurate concomitent în România, Olanda şi Belgia, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane pe ruta România-Olanda.

"Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2015, membrii grupării, formate din trei cetăţeni români şi alţi trei cetăţeni olandezi, ar fi dezvoltat o reţea de trafic de persoane şi ar fireuşit să recruteze şi să exploateze sexual 8 tinere din România şi alte 9 tinere din Republica Moldova, prin obligare la practicarea prostituţiei", arată sursa citată.

Integral pe România Liberă