Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De luni pînă miercuri seară, subiectul moțiunii a fost pe buzele tuturor. Chiar și ale celor ce nu aveau nimic de zis. Isteria model Rareș Bogdan a fost multiplicată de mai mulți liberali. Și siguranța legată de dărîmarea Guvernului Dăncilă, de asemenea. Am auzit atîtea propoziții acuzatoare, violente, goale de conținut că ar fi putut fi folosite și pentru o condamnare la moarte. Urmărind ploaia de înjurături, aș putea să spun că această moțiune a prilejuit cel mai violent atac la adresa PSD. Ba, mai mult, campania de dărîmare a Guvernului Dăncilă și de înlăturare a PSD de la putere poate fi considerată cea mai violentă din ultimii 30 de ani. Niciodată, disputa politică n-a inclus atîta isterie, atîta orchestrare, atîtea campanii de denigrare, atîtea forțe externe și interne, inclusiv servicii autohtone implicate în debilizarea acestui partid greoi, nehotărît, condus arbitrar.

Vreau să fiu bine înțeles. Nici eu și nici altcineva nu poate apăra PSD-ul de mulțimea greșelilor, a gafelor și a improvizațiilor comise într-o guvernare atît de nehotărîtă. PSD-ul poate fi descalificat la orice analiză serioasă pentru măsurile economice improvizate, pentru oamenii total străini de posturile pe care au fost numiți. PSD-ul a numit trei premieri în stilul unui patron din București care are un SRL în Baia Mare și a traversat mereu o criză de directori. PSD-ul a riscat enorm lăsînd Finanțele pe mîna a doi amatori gălăgioși, Teodorovici și Vâlcov, numind doi miniștri de formă la Externe și multe altele de acest fel. Din păcate, Opoziția nu a atacat pe direcția acestor vulnerabilități, s-a limitat la puține cuvinte (penali, corupți, ciuma roșie), repetînd ca o moară stricată cuvinte care nici măcar nu mai aveau piperul unor înjurături.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.