Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezerviștii din rezerva de mobilizare vor fi chemați în unitățile militare pentru a începe instruirea pentru starea de urgență. Guvernul a adus modificări importante Legii privind regimul stării de asediu și al stării de urgență, introducând confiscarea bunurilor, precum și munca obligatorie pentru cei care nu pot fi înrolați.

Amenzile pentru nerespectarea obligațiilor pe timpul stării de urgență ajung până la 70.000 de lei

România trebuie să se pregătească pentru chemarea rezerviștilor sub arme, arată un raport al exercițiilor NATO de management al crizelor. Potrivit reglementărilor în vigoare, rezerviștii pot fi mobilizați sau concentrați doar pe timpul stării de asediu și de război, nu și pe timpul stării de urgență, când executarea serviciului militar continuă să se realizeze pe bază de voluntariat, susțin reprezentanții Guvernului. Astfel, pe timpul stării de urgență, unitățile militare din forțele destinate apărării pot utiliza numai personal militar în activitate și rezerviști voluntari, personal care este insuficient pentru îndeplinirea misiunilor.

Pentru a remedia această situație, Guvernul a completat legislația din domeniu permițând, astfel, mobilizarea rezerviștilor în vederea instruirii. Potrivit proiectului de lege, în funcție de situația operativă concretă, pe timpul stării de asediu sau al stării de urgență, Consiliul Suprem de Apărare a Țării poate dispune ca unitățile militare din forțele destinate apărării să fie trecute în trepte superioare ale capacității de luptă, potrivit planurilor întocmite, inclusiv completarea lor cu resurse umane și materiale, conform organizării de război.

Totodată, instituțiile cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale pot concentra rezerviști pentru instruire și îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări servicii în interes public.

Integral pe NaţionalComentarii

Europeanul Am mai citit articole pline de idioțenii, dar acesta bate recordul! Bravo "profesioniștii lu' pește"! Țineți-o tot așa!

9 octombrie 2019 16:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.