Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Viorica Dăncilă a apelat la influenţa primarilor şi a discutat cu fiecare parlamentar PSD pentru a evita noi trădări. În paralel, premierul negociază cu aleşi de la ALDE, PMP şi ProRomânia: pentru a rămâne la Putere, Dăncilă are nevoie de câteva „îmbolnăviri“ subite în tabără Opoziţiei. Totuşi, liderul PSD se teme de răzbunarea tandemului Olguţa Vasilescu - Paul Stănescu. Şi PNL are emoţii: Ponta şi Tăriceanu nu-şi controlează partidele.

Viorica Dăncilă a avut mai multe discuţii individuale cu parlamentarii PSD pentru a se asigura că nu mai trece nimeni la ProRomânia în prag de moţiune. Pentru a bloca noi trădări, premierul a apelat şi la influenţa primarilor. Guvernul a alocat săptămâna trecută 6 miliarde de lei pentru proiecte locale şi le-a promis edililor că, pe lângă Programul Naţional de Dezvoltare (PNDL) 1 şi PNDL 2, va înfiinţa şi PNDL 3, deci alţi bani de la bugetul de stat trimişi în teritoriu pentru a fi cheltuiţi la discreţie. În schimbul banilor, primarii i-au sunat pe parlamentarii din zona lor pentru a le interzice să voteze moţiunea de cenzură a Opoziţiei.

Integral pe Adevărul