Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Lovitură devastatoare pentru DNA. Instanța a dispus achitări pe toată linia în dosarul ANRP.

Printre cei achitați definitiv de magistrați se află și fostul deputat Marko Attila-Gabo, judecătorii înlăturând şi dispoziţia privind anularea suspendării executării unei alte pedepse de 3 ani închisoare.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Kelemen Hunor salută decizia dată de instanță:

"Veste bună: Markó Attila a fost achitat definitiv în unul din cele trei dosare de retrocedare. Noi am avut încredere din prima clipă în nevinovăția lui Attila, acum sperăm, că și în celelate două dosare se va decide la fel. Un om a fost târât prin tribunale și distrus. Ar fi bine să știm, cine își va asuma responsabilitatea pentru asta", a scris Kelemen Hunor.

Avocatul Ingirid Mocanu a avut de asemenea o primă reacție, la Antena 3, în care mulțumește presei și judecătorilor. Avocata este convinsă că dosarul acesta a fost unul politic.

”Vreau să mulțumesc judecătorilor care și-au făcut datoria, care au avut curajul și verticalitatea să își facă meseria așa cum trebuie să și-o facă un judecător, dincolo de presiuni. În România, ca judecător, a devenit foarte periculos să îți faci meseria în mod corect pentru că este oricând posibil să te trezești cu invenții.

Aș vrea să mulțumesc tuturor celor din presă, care mi-au dat șansa să am și eu un punct de vedere. Vreau să spun că toți cei care au greșit ar trebui să răspundă și că într-un stat de drept cei care încalcă legea trebuie să răspundă.

Mai mult ca sigur a fost un dosar politic, iar curajul judecătorilor e cu atât mai mare. De aceea, eu cred că judecătorilor care sunt corecți, ar trebui să li se ridice statui.

Vă mulțumesc dumneavoastră, domnului Gâdea care a avut încredere. Avea resentimentefață de Horia Georgescu și cu toate acestea m-a chemat în platoul dumnealui și mi-a dat o platformă să îmi expun punctul de vedere. Mi se pare că presa e la fel de importantă ca judecătorii într-un stat de drept.”, a spus Ingrid Mocanu, la Antena 3.


Comentarii

EU In Romalica cine are bani, are avocati buni. Cine are avocati buni nu mai are condamnare. Hotomanul asta de ce a fugit in Hungaria daca se simtea nevinovat? De ce n-a stat aici sa se judece procesul? La fel si hotomanul Ghita-Guita tv! Asta a fugit in Sebia. Culmea ca toti -dupa distrugerea justitiei de catre psd- devin nevinovati. Ba culmea impertinentei, o sa vrea si despagubiri.

8 octombrie 2019 19:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.