Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Singura ţară în care nu există un cult al succesului este şi cea în care trăiesc. Peste tot în lume, învingătorul se bucură de aplauze, de onoruri, de recompense şi medalii. Vorba celor de la ABBA, „Învîngătorul ia tot!“. Și în politică, şi în dragoste, şi în finaţe, şi în sport. Cultul învingătorului este şi motorul dezvoltării. El aşază toate valorile la baza succesului.

N-o să uit niciodată Olimpiada la care Ivan Patzaichin şi-a rupt vîsla şi s-a chinuit să ajungă la linia de sosire cu un ciot din ea, totul pentru a avea dreptul la recalificări. Și mai apoi Patzaichin avea să cîştige finala si medalia de aur intrînd în legendă. Cultul succesului dă omului frumuseţe. Cultul succesului hrăneşte şi motivează chinul neobosit pentru victorie. La cîte titluri de campion mondial şi european a obţinut Marian Drăgulescu, la cele patru participări la Jocurile Olimpice, cea de-a cincea este doar o treaptă mai sus în istoria sportului. Marian Drăgulescu este o legendă. Și cu toate acestea, a tras de el însuşi pentru a se califica la a cincea ediție a JO. Vrea să mai încerce o dată pentru o medalie de aur.

Integral pe Cotidianul

Te-ar mai putea interesa și...

Farsa anticipatelor

17 februarie 2020 14:10

Fierbere politică

16 februarie 2020 20:18

Două lumi. Și românii?

16 februarie 2020 11:23

Ordonanța răzbunării liberalilor

16 februarie 2020 10:32

Războaiele care ne-au prostit

15 februarie 2020 12:09