Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul manualelor școlare cunoaște un nou episod, iar conducerea Ministerului Educației Naționale (MEN) face tot posibilul ca informații despre acest subiect să fie ținute la secret.

Când va avea “generația de sacrificiu manuale”?

În acest moment, copiii care au început clasa a VII-a au manuale la materii precum Educație civică, Educație fizică și, mai nou, latină. Datorită blocajului de la nivelul Ministerului Educației, manualele de Matematică și cele de Istorie au șanse minime să ajungă în școli.

Ce se întâmplă cu noua lege a Educației?

Proiectul noii legi a Educației, discutat și cu partenerii sociali, a fost abandonat, deoarece nu există un ministru în funcție, care să se ocupe de această problemă. De asemenea, sunt blocate și achizițiile pe care le putea efectua Ministerul Educației.

Elevii care au început clasa a VII-a în anul școlar 2019 – 2020 nu vor avea, nici de această dată, toate manualele. Mai mult, vor lipsi de pe bănci chiar manualele de la materii foarte importante, ca de exemplu Matematică.

Dacă până în acest an școlar, elevii din ceea ce a fost numită “generația de sacrificiu” mai aveau mici speranțe că vor primi manuale, acum situația este clară. După blocajul creat de contestarea licitației organizate de minister pentru achiziționarea manualelor școlare, a mai apărut o problemă, cea a lipsei ministrului care să semneze documentele necesare ca procedura să poată fi finalizată.

Integral pe România Liberă