Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu cât se apropie data votului pentru moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă numărul parlamentarilor care se raliază demersului opoziție crește. Negocierile de după depunerea celor 237 de semnături de susținere a moțiunii de cenzură l-au făcut pe liderul PNL să se arate optimist în privința șanselor demersului opoziției, care va fi supus votului peste doar câteva zile.

Intrat în campania pentru un al doilea mandat de preşedinte, Klaus Iohannis a declarat, la o întâlnire cu membrii PNL din Moldova, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece, iar PNL va veni la guvernare, anunță ADEVĂRUL. „Moţiunea de cenzură, dragii mei, este în procedură şi vă spun cu toată seriozitatea – pregătiţi-vă pentru guvernare! Eu îmi doresc foarte mult, şi o spun public, pentru ca tot românul să înţeleagă – eu îmi doresc foarte mult ca această moţiune de cenzură să treacă şi acest guvern eşuat să pice!”, a declarant la Iaşi Iohannis.

Aflat duminică la Focșani, și președintele PNL Ludovic Orban a adăugat celor 237 de semnături și alte șapte angajamente de vot. „Am mai avut foarte multe discuţii cu parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură şi în momentul de faţă mai avem (…) chiar angajamente de vot la moţiune din partea a încă şapte parlamentari. Ceea ce cred eu – 237 cu şapte 244 – e un scor un pic mai confortabil”, a declarat șeful liberalilor, citat de NAȚIONAL.

Mai mult, remarcă DIGI24, Ludovic Orban s-a declarat convins că “la ora actuală toate formaţiunile politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură”. Cât despre eventuali „dezertori” din rândul celor care au semnat pentru moțiune, Ludovic Orban spune că până în prezent nu are cunoștință despre niciunul, dar știe din mai multe surse că puterea, „prin diferiți emisari, caută să ofere marea cu sarea către parlamentari care au semnat moțiunea de cenzură, cu intenția de a-i determina să nu vină la vot”.

Opoziția are nevoie de 233 de voturi ca să dea jos Guvernul Dăncilă, amintește GÂNDUL. Este a patra tentativă a opoziţiei. Moțiunea va fi dezbătută și votată joi, 10 octombrie, după ce opoziția a obținut săptămâna trecută o primă victorie și a zădărnicit planul PSD de a aduce moțiunea la dezbatere și vot sâmbătă, în speranța că vor lipsi mulți parlamentari.

Ludovic Orban, citat de ROMÂNIA LIBERĂ, spune că principalul obiectiv al liberalilor este să pună capăt guvernării PSD. După aceea, ca „primă opțiune” ar avea alegerile anticipate, însă dacă nu se ajunge la un acord politic pentru declanșarea scrutinului anticipat, PNL „este pregătit să-și asume răspunderea guvernării, adică, să formeze un guvern în jurul Partidulului Național Liberal”.

Moțiunea de cenzură nu va trece, a declarat duminică , premierul Viorica Dăncilă , care a fost prezentă la Vaslui, alături de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ministrul Agriculturii, Petre Daea și ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Viorica Dăncilă este încrezătoare că PSD va strânge rândurile iar după ce moțiunea de cenzură va fi respinsă guvernul se va prezenta în Parlament pentru a cere votul privitor la nouă componentă politică a Guvernului .

„Nu va trece. Nu am emoţii, moţiunea nu va trece. (…) Mă bazez pe oamenii de bună-credinţă care ştiu ce înseamnă stabilitate în România. (…) Domnul preşedinte Iohannis în primul rând trebuie să respecte Constituţia. Conform deciziei Curţii Constituţionale, trebuie să numească interimari pentru cele trei portofolii lăsate de ALDE şi să revoce cei doi miniştri. Eu cred că atunci când dai lecţii trebuie să fii tu un om corect, atunci să dai lecţii pentru ceilalţi. După moţiune, vom veni cu remanierea în Parlament„, a declarat Viorica Dăncilă, citată de COTIDIANUL.

Pentru a demonstra câtă încredere are în afirmația sa, Viorica Dăncilă a anunțat și programul guvernului după moțiunea de cenzură. Premierul a mai anunțat că vineri, la o zi după votul pe moțiunea de cenzură, va avea loc o ședință de guvern unde va fi adoptată și rectificarea bugetară pe anul 2019, potrivit ANTENA3. "Rectificarea bugetară va avea loc vineri. Vineri vom avea şedinţă de Guvern, vom avea rectificarea bugetară şi mai multe acte normative atât de aşteptate în întreaga ţară", a afirmat duminică prim-ministrul.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Va trece moțiunea de cenzură depusă de Opoziție împotriva Guvernului Dăncilă?


Comentarii

Popescu Viorel Recte prostia mea de patruped dobitoc copitat (de EURO-bovis Apis cf. taxonomiei standard, n.m.) ce mă aflu și nimic mai mult ... Cu respect, Viorică Popizdescu

8 octombrie 2019 0:39

Mihaela Coldeo, spunei lu' Laura Pizduța (euro-maimuța, n.m.) că dacă nu-mi virează ”fondurile” în cont până mâine, atuncea nu-mi mai dau poalele peste cap pe forum și mă foot în ECO-”printul” ei de boarfă și de EURO-jagardea ordinară ce e și vă dau și pe voi în gât (în gâtu' mamii voastre de ordinari ce sunteți, n.m.)!

8 octombrie 2019 0:35

Mihaela Să știți că eu în realitate nu sunt ... eu - sunt o (simplă) MEDIA-proiecțe (onirică, n.m.) a obsedatului EURO-sexual care bântuie pe forumul ăsta și prin buda din fundu' dosului curului cur-ții POPO-Comisiei HOMO-”Europene” în căutare de specializde de ”communicare” bucală!

8 octombrie 2019 0:29

v, militant PSD Ion si Mihalela, va fut in cur prin sodomizare anală!

7 octombrie 2019 23:50

Mihaela Auziți, Madama asta cu Breoșa la purtător dar cu mintea-n colțuri ar vinde și candalabrele din Palatul Victoriei (dacă nu deja le-a văndut pînă acum ?....) să rămînă la *Putere*....și-o doare-n cur de *putere*....Important pentru ea sunt beneficiile și privilegiile oferite de funcție pentru Ea și Nemurile ei.....Nici nu ar mai fi important obțiunea Partidului să rămînă la guvernare decît dorința personală a ei să nu-și piardă bunăstarea....Să n-o dea afară din Vila de la APPS din Primăverii.....O doare-n cur de popor, țară și neceșitățile societății romănești !....Doar încă o Vilă roz-bombon într-o pădure de brazi ca cea de la Predeal de-și v-a mai construi penrtru fi-su ar fi deajuns....Păi și-ar mai face fi-su vacanțele în Carraibe la ”5 stele All inclusiv! să servescă șampanie franțuzească și homar ?....că taman ce l-a promovat în Curtea de Conturi cu salariul cel mai mare a tinerilor de vîrsta lui din țară.....Proștilor de romăni, întîi cercetați, informați-vă și apoi concluziționați cu ce ordinari și ordinare aveți deaface !....

7 octombrie 2019 18:27

Ion Tocmai s-a aflat în piață că Madam Dăncilă înainte de debarcarea de la butoanele Guvernării a făcut ce știe un PSD-ist mai bine: a vîndut interesele Romăniei în privința gazelor naturale creind o societate comercială pentru Haburi de Gaze Naturale cu o Sucursală Austriacă a OMV-ului unde contractul este ”strict secret” iar cică participația ar fi 51% a Romgazului și Transgazului deci a Statului Romăn iar 49% este în portofoliul Sucursalei austriece a OMV-ului....Și cine credeți că este intermediarul ?....Ghici ghicitoarea mea !....Taman Bărbate-su, Domnul Dăncilă angajat pe foarte mulți bani la Petrom-OMV..... Că de aceea Madama Dăncilă în Prim-ministeriatul ei de peste un an n-a negociat noile redevențe la exploatările de petrol și gaze de sondă a OMV-ului....Unde am mai văzut PSD-isme deastea ?....La PSD-istul Adrian Năstase ce a vîndut în pagubă tot Petromul austriecilor de la OMV....Sau la fostul Prim-ministru PSD-ist pe atunci, Victor Ponta care n-a renegociat redevențele cu OMV cînd se împlinise timpul căci cumnate-su făcea afaceri cu hidrocarburi de la Petrom-OMV....”PSD-iști din toată țara, Furați, Furați, Furați !”....că asta știți cel mai bine !....

7 octombrie 2019 18:25

Ecce Kurrupt Zilnic îmi bag în arianus carnetul roșu de psd-ist...

7 octombrie 2019 18:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.