Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România are cea mai mică cheltuială guvernamentală pentru Educație din Uniunea Europeană, procentul alocat din PIB fiind cu 1,8% mai mic decât media blocului comunitar, rezultă dintr-o analiză realizată de Eurostat, institutul de statistică al UE.

În 2017, procentul din PIB cheltuit pentru Educație în România a fost de 2,8, cu 1,8 puncte mai puțin decât media Uniunii Europene, scrie Edupedu.ro citând Eurostat. România face parte dintr-un grup de 6 state cu cheltuieli de sub 4% din PIB, format din Grecia, Italia, Slovacia, Bulgaria și Irlanda. Țara noastră ocupă ultima poziție și din acest grup, fiind ultima din Uniunea Europeană. Cele mai recente date Eurostat sunt din 2017, dar acestea arată că pe parcursul a 22 de ani analizați, procentul alocat educației diferă de la un an la altul, dar nu a depășit niciodată 4,3%. Acest prag maxim a fost înregistrat în anul 2008.

Integral pe Libertatea