Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru că este toamna și perioada când se culeg strugurii, acum este momentul să consumi must. Acesta se obține prin zdrobirea boabelor de struguri, cu tot cu pielițe, semințe și ciorchie, și este bine să-l bei înainte să apuce să fermenteze. În afară de faptul că este o băutură dulce și aromată, trebuie să știi că mustul are beneficii unice asupra sănătății tale.

Datorită proprietăților sale antioxidante, mustul ameliorează circulația sângelui, îmbunătățește elesticitatea arterială și scade riscul de deezvoltare a bolilor cardiovasculare. Polifenolii diminuează pericolul de formare a cheagurilor de sânge și reduce nivelul colesterolului.

Efectele sale benefice nu se opresc însă aici, având influențe pozitive și asupra ochilor. Previne apariția leziunilor pe retină și a degenerescenței maculare, care provoacă scăderea vederii centrale.

Însă și oasele sunt protejate pentru că mustul poate reduce durerile articulare, iar proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare diminuează inflamarea prostatei.

Acesta conține și polifenoli care stimulează sistemul imunitar, anihilând astfel efectele negative ale radicalilor liberi asupra celulelor, prevenind îmbătrânirea pieliii și apariția cancerului.

Deși conține calorii, acesta reduce riscul de dezvoltare a obezității și a diabetului de tip doi. Motivul pentru care mustul nu îngrașă se regăsește într-o substanță numită reservatrol.

Mustul încetinește și evoluția bolii Alzheimer, având o influență pozitivă asupra memoriei și a motricității.

Mustul este ideal în regimurile de detoxificare a organismului și de fortificare a acestuia. Pentru a spori efectele benefice ale acestuia, elimină din dietă carne, alcoolul, cafeaua și ciocolata.

Integral pe Jurnalul Național