Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Urmează o săptămână de foc și incertitudini, de racolări cu vorba bună sau cu amenințări. Până joi, când se va vota moțiunea de cenzură, Puterea și Opoziția, fiecare în parte, încearcă să formeze o majoritate care să-i ajute să iasă onorabil din această încurcătură în care au intrat singuri.

Constituționaliști consultați de EVENIMENTUL ZILEI spun că situația este critică și că politicienii responsabili nu s-ar fi hazardat într-o asemenea aventură care, pe lângă criza politică pe care o creează, aduc și o instabilitate economică gravă. Opoziția, în special liberalii, inițiatorii moțiunii, care nu mai au acum cale de întors, sunt gata să-și asume guvernarea.
 
În acest timp, cheltuielile din bugetul României au scăpat de sub control. Deficitul s-a majorat considerabil în luna august, la 2,13 din PIB. După primele opt luni din 2019, gaura din buget este de aproape 22 de miliarde de lei. Totuși, Ministrul Muncii spune că situația e sub control. Marius Budăi a declarat la  DIGI24, că nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor.

Este o veste șoc pentru cei din Executiv care ar ascunde un adevărat jaf în economia românească, constată CAPITAL. O spune liberalul Florin Cîțu care a trecut la amenințări directe pentru cei din Guvern. Se va lăsa cu zăngănit de cătușe în mai multe instituții ale statului român. „Panica mare la MFP! Votul de ieri din Parlament a creat panica in anumite institutii ale statului. La MFP, ANAF, Curtea de Conturi, Comisia de Strategie, ASF etc. Acele institutii care in loc sa ne protejeze de infractorii din PSD, i-au ajutat sa fure si sa falsifice date. Stiu ca sunt vinovati, toți“.

De cealaltă parte, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici anunță deja apocalipsa de după moține: bugetul de anul viitor depinde de moţiune, iar dacă aceasta va trece, nimeni nu va închide bugetul. „Bugetul de anul viitor depinde de moţiune, dar vă spun cu siguranţă, dacă moţiunea va trece, anul viitor nimeni nu va închide bugetul. În cazul în care câştigă opoziţia, aceşti netoţi ai zonei economice, bugetul nu se va închide”, a spus ministrul, citat de GÂNDUL.

La rândul lui, secretarul general al PSD Mihai Fifor, anunță „vifor“ după moțiune, potrivit COTIDIANUL. Acesta avertizează, într-o postare pe Facebook, că programul de guvernare al PNL ar conține numeroase măsuri de austeritate. „Am prezentat ieri (joi- nr.) programul de guvernare al PNL: 1 din 3 bugetari rămâne pe drumuri, cresc impozitelor pe salarii (inclusiv la privat, inclusiv la IT-isti!), stop creșterilor de pensii prevăzute în lege, se șterg de pe hartă județele și 2.000 de comune. Nu m-a contrazis nimeni.

Dimpotrivă, „ministrul to be appointed la Finanțe” din partea PNL a plusat: anularea voucherelor de vacanță, a sporurilor și bonusurilor, dar și impozitarea suplimentară a salariilor bugetarilor. Nici USR nu se lasă mai prejos: mâniosul Andrei Caramitru, propus tot la Finanțe, anunță și el concedieri masive la stat, dar și fabricarea de dosare pentru DNA pentru toți bugetarii, așa… ca să nu mai miște nimeni în front!“

Dar vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache încearcă să calmeze spiritele, constată ROMÂNIA LIBERĂ. El a afirmat că Opoziţia nu va avea peste 220 de voturi la moţiunea de cenzură, precizând că este fals că PSD ar fi pierdut majoritatea, după cum afirmase președintele Camerei Deputaților și colegul său din PSD, Marcel Ciolacu.

„Majoritatea se vede la vot. Eu vreau să văd dacă cei din Opoziţie şi repet, din punctul meu de vedere, la moţiune nu vor avea mai mult de 220 de voturi. Întrebaţi-l pe domnul Ciolacu ce a vrut să vă spună dumneavoastră. Eu declar ce vă spun eu. PSD are în continuare majoritate. Nu mă puneţi pe mine să interpretez declaraţiile nu ştiu cui. Fals”, a declarat Florin Iordache, joi seara la Digi 24, întrebat dacă este adevărat că PSD a pierdut majoritatea în Parlament.


Comentarii

Eu, eu stiu "ce se întâmplă după moțiune”! Ei bine, ”după moțiune” vin EURO-ciuma, EURO-holera, vulcanii, pojarul, șerpii, broaștele, ”asteroizii”, cutremurul și tifosul, bașca că o femeie va naște un HOMO-copil cu cap de EURO-vițel LGBT-QXYZ-ORL” Iată așadar, în linii mari, (cam) ce se va (mai) întâmpla după moțiune ... Cu respect, Paulus

6 octombrie 2019 23:09

Grigore....@Neluta Da aveți dreptate !....Dreptatea este în realitatea țării....Județele cele mai sărace și intenționat sărăcite sunt Baronatele PSD-iste....In ordinea sărăcirii...1.Județul Vaslui...Jupîni Familia Buzatu....El Baron PSD-ist,Președinte C.J.Vaslui, Mare Latifundiar de pămînt arabil (peste 100 Ha), Nevastă-sa Senatoare pe viață, odrazla Secretar de Stat....2. Următorul sărăcit este: județul Teleorman- Căpitan de Județ Dragnea-Rahoveanu ce l-a făcut pe fi-su unul din cei mai mari Latifundiari de Pămînturi arabe...a furat din județul ăla ce-a vrut pula lui pînă l-au trimis la reeducare la Rahova.....3.Al 3-lea din polul sărăciei: Județul Dolj unde Satrapi sunt Gașca Boieroaicei din neamul Craioveștilor, Olguța Vasilescu, ce nu poate locui decît în Conac....pe fostul l-a pus pe funcție bănoasă chit dacă habar-navea de ce are de făcut acolo, pe Olguțu la trimis ”Patriot Îîn Europa” pe 10 000 Euro/venit lunar...4.Vedeți Județul Botoșani PSD-izat....5,Vedeți Județul Vrancea unde bogat este doar un locuitor: Mama lui Oprișan....restul sunt ca iobagii pe drumuri înămolite ca la 1907....6.Și Constănțenii vor avea aceiași soartă căci și un pescăruș ce zboară pe deasupra orașului i se cere Șpagă....aici e locul unde o Toaletă publică a fost plătită cu 50 000 Euro luîndu-se trei....din cauză de Comision... Hai să vedem Județele și Municipiile bogate ale Romăniei....Coduse numai de Ne-PSD-iști....Mergeți în concediu la Cluj, Oradea, Timișoara, Sibiu, Alba Iulia, Arad și vedeți cu ochii voștrii....mergeți în Bucovina.....De ce așa ?....Pentru că Ciuma asta PSD-istă are în Ideologie partidului, în statutul lui de funcționare sărăcirea, needucarea, marginalizarea-n Lume și-n Europa și prostirea poporului romăn...

6 octombrie 2019 14:28

Neluta Doamna Dăncila, dacă ţineţi la ţara asta, retrageţi-vă de la alegeri !!!!!! , Pentru că oricum s-a schimbat in rau, raportul oameni producători de bunuri materiale romaneşti cu cel al trotinetistilor, ziaristilor vanduti, scarbelor citadine din marile orase , proşti şi putori, care stiu numai sa crape in ele, sa se plimbe si sa zbiere in piaţă. Numai aşa în turul 2, va intra un învingător al nesuferitului, neromânului, neortodoxului, neobrăzatului, neomenosului, negentilului, nepărintelui,ne...ne...ne... ! ce blestem a cazut pe ţara asta cu un tineret nemernic şi cu un preşedinte care face campanie electorală şi politică pe nişte amărâţi de morţi de la Colectiv şi de pe şoselele patriei ! O fi nepotul lui Menghele ăsta bă ! Exclus, ăla măcar era un geniu , în felul lui ! Poate chiar paleologu, ca are carte, are bun simt si nu cred ca ar continua vanzarea , inceputa de base si continuata de mălai mare ăsta ! În germania, ar fi gunoier, că are aliură !

6 octombrie 2019 12:11

Neluta Doamna Dăncila, dacă ţineţi la ţara asta, retrageţi+vă de la alegeri , pentru că oricum raportul oameni producători de bunuri materiale romaneşti cu cel al trotinetistilor, ziaristilor vanduti, scarbelor citadine din marile orase , proşti şi putori, care stiu numai sa crape in ele, sa se plimbe si sa zbiere in piaţă, şi aşa în turul 2, va intra un învingător al nesuferitului, neromânului, neortodoxului, neobrăzatului, neomenosului, negentilului, nepărintelui,ne...ne...ne... ! ce blestem a cazut pe ţara asta cu un tineret nemernic şi cu un preşedinte care face campanie electorală şi politică pe nişte amărâţi de morţi de la Colectiv şi de pe şoselele patriei ! O fi nepotul lui Menghele ăsta bă ! Exclus, ăla măcar era un geniu , în felul lui !

6 octombrie 2019 12:06

v v, oricate spume faceti, Dragnea are pula mare si fute-n cur pe orisicare. Un comando Mossad il va elibera si-l va pune președinte.

5 octombrie 2019 13:28

Victoria Citești niște comentarii cum ar fi și cel de mai jos și altele pe pe Forum și *te ciupești* să vezi de trăiești în realitatea țării sau în ficțiune!....Adicătelea ce se vrea ?....45% dintre romăni ce de vreo trei ani în urmă susțin în toate sondajele că Iohannis merită al doilea mandat de Președinte sunt Idioți, Nebuni, Naziști, Sorosiști, Securiști, Rezistaci, Haștagiști, Masoni, StatParaleliști, Binoviști, Neomarxiști, Sufrageriști....(Ce zice unul -borban- ?... că va bazati pe năsoase, rîrîite, tineri fără minte, tineri dezrădăcinați ca va voteaza iar ?).....Cei din10% ori 12% ce-o văd pe Impostoarea Dăncilă la Cotroceni sunt Patrioți, Romăni Pur Sînge, direct din *coasta* lui Decebal și Traian.....Sunteți chiar nebuni cu toții ?...păi ce ați vrea căci dacă s-ar organiza un nou *Summit* ca cel de la Sibiu să fie unii romăni din mase să strige *Analfabeta* după Președinta Romăniei....iar ziariștii străini ce transmit în direct în toată lumea să traducă....Oare nu este clar pentru toți că maimarii lumii nu vor să se afișeze cu Madam Dăncilă.....și cum ar discuta Madam cu ei....că doar Okei !....Okei !....și Ehe !....Ehe !....răspunde....Și la New York l-a trimis pe Teodorovici să cuvînteze în engleză să se facă ăla de rîs....aflînd că la întrunirea respectivă nu se fac traduceri...Domnule, dacă ești proastă Stai Acasă !....nu înjosi Romănia cum ai făcut-o și cu propunerea Rovanei Plumb pentru Comisar European știind că are *bube* la dosar (și cu Dan Nica la fel) ....N-o duce *bibilica*, aia este !.

5 octombrie 2019 7:08

Rectific 110 miliarde euro datorie externă

5 octombrie 2019 7:03

Anonimul idiot autor ale acestui articol publcat la Haznaua 3, se screme să ne edifice încă de la început, că cei de la opoziție au intrat singuri în această încurcătură. Adică, după litera de evenghelie de presă neo-peceristă a Gușteruiui Dan Voiculescu, era mai bine dacă opoziția stătea cuminte și lăsa PSD-ul să ruineze țara în continuare, așa cum au făcut de fiecare dată când au guvernat, și era mai bine ca aceeași opoziție să nu intre în îcurcătură singură ca să ce? Adică PSD-ul e responsabil pentru înglodarea României în datorii externe până la această guvernare de alte 80 miliarde euro din totalul datoriei naționale publice ce acum e undeva la 130 miliarde euro, iar Haznaua 3 zice că profanii ăștia de la opoziție au intrat singuri în încurcătură? Căcare încurcătură? Păi Dacă toate celelalte guvernări exceptând PSD-ul au făcut circa 10 miliarde euro datorie externă, iar Ponta și guvernul lui PSD a înglodat țara-n alte datorii de alte 30 miliarde euro în guvernarea lui de căcat în numai 3 ani de zile, iar Băsescu e responsabil pentru înglodarea țării în alte datorii externe de alte 20 miliarde euro când el era și premier și președinte în 2009 când s-a împrumutat în numele țării de la FMI, ca să-i dea vreo 6 miliarde euro buget amanei lui care era ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, ca muntele ăla de bănet să fie aruncat aiurea pe parcuri de joacă la sate unde nu sunt nici copii și nici prea mulți locuitori, sau telegondole la minerii din Valea Jiului ca să meargă ortacii pe schiuri în șut, sau pe terenuri de fotbal în pantă sau terenuri de golf la sate. Îar anonomii ăștia izmeniți de la Haznalele Gușterului ne spun cu seninătate că opoziția a intrat singură în încurcătură. Ce merită ei? Păi s-o servească sus, evident!

5 octombrie 2019 7:01

v Nu stiu de ce se fac atitea variante cind Orban a spus "clar" ca ei o sa guverneze, ca el o sa fie PM, iar Ghiolbanis o sa fie fericit ca o sa aiba guvernul lui. Este drept ca ei se contrazic spunind ca o sa concedieze persoane in aparatul de stat, dar tot ei spun ca multi o sa mearga la puscarie. Dosarele astora trebuie sa le faca cineva. Politia procuratura, judecatoria o sa se micsoreze sau nu?

4 octombrie 2019 23:16

neluta Toţi ăţtia care tot fac şi desfac guverne, ca apoi să îşi bată joc de popor, sa desfiinţeze spitale, să reducă salari şi pensii , merită toţi aruncaţi de vii în gropi comune şi adugi câaini maidaneyi să+i .,,onorezeŢ poporul ăsta şi+a depăşit de mult, nivelul acceptabil de bun simţ ! Aşa că pierdere mare nu e ! La groapă idioţi din politică şi sustimători fomişti !

4 octombrie 2019 15:30

iulian Nu se presupune ca oamenii (??) astia, care pretind ca decid pentru noi si ca ne reprezinta, ar trebui sa fie si constienti de consecintele propriilor actiuni? Am pus ?? pentru ca incep sa semene tot mai mult cu niste papagali. Sper ca intr-o zi sa le creasca si cioc si pene, ca sa-i putem identifica mai usor.

4 octombrie 2019 13:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.