Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Infarctul miocardic acut, o boală mortală, apare din ce în ce mai des la oamenii tineri, este semnalul de alarmă tras de președintele Societății Române de Cardiologie, prof. dr. Dragoş Vinereanu, ieri, de Ziua Mondială a Inimii. Pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, medicul recomandă: exerciţiu fizic zilnic, evitarea stresului şi renunţarea la fumat.

Ultimul raport Eurostat arată că bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces în rândul cetățenilor din Uniunea Europeană, inclusiv în ţara noastră, iar numărul pacienților tineri care ajung secţiile de Cardiologie este în creștere.

„Avem în fiecare zi oameni sub 40 de ani, chiar sub 30 de ani, cu infarct miocardic acut. Aşadar, această boală extrem de severă, care omoară oameni, apare din ce în ce mai des la oamenii tineri. În plus, toţi factorii de risc care afectează inima, şi anume: hipertensiunea arterială, diabetul, creşterea colesterolului, apar din ce în ce mai des la oamenii tineri”, a spus prof. dr. Dragoş Vinereanu, şeful secţiei Cardiologie 2 a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.