Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Juridică din Parlamentul European a respins candidatura Rovanei Plumb pentru preluarea funcției de comisar european pentru Transporturi, membrii comisiei considerând că împrumuturile pe care europarlametarul român le-a contractat pentru finanțarea campaniei electorale și care trebuie să fie, teoretic, acoperite de la bugetul de stat reprezintă un conflict de interese.

În zadar a încercat Rovana Plumb să le explice celor din Comisie că așa prevede legislația electorală românească, în acest moment, iar această practică este uzuală inclusiv pentru reprezentanții celorlalte partide parlamentare din România care au participat la alegerile europarlamentare, afirmă JURNALUL NAȚIONAL.

Comisia Juridică a Parlamentului European a dat joi două voturi împotriva Rovanei Plumb: mai întâi, în urma audierilor, Comisia Juridică i-a dat aviz negativ pentru funcţia de Comisar european pe Transporturi, din cauza lipsei de transparenţă din declaraţiile de avere şi a explicaţiilor neconvingătoare. DIGI24 afirmă că au fost 15 voturi pentru respingere, 6 voturi împotrivă şi două abţineri.

Ulterior, Comisia Juridică a supus la vot calea de urmat: o nouă audiere sau descalificarea din cursa pentru Comisia Europeană. Comisia Juridică a ales măsura cea mai dură: blocarea definitivă a Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. Decizia a fost covârşitoare: 20 de voturi împotriva Rovanei Plumb şi zero pentru.

„E decizia cea mai dură posibil, care certifică descalificara Rovanei Plumb. Comisia Juridică a hotărât, practic, că nu mai e nevoie de a doua audiere, că lucrurile sunt clare: Rovana Plumb nu-şi poate asuma funcţia de comisar pe Transporturi din cauza lipsei de integritate“, susţin surse oficiale.

Rovana Plumb a spus în faţa Comisiei Juridice a Parlamentului European că banii cu care a finanţat campania electorală a PSD (800.000 de lei) au fost împrumutaţi de la o cunoştinţă din cercul de prieteni, susţin surse de la Bruxelles pentru ADEVĂRUL. Nu a fost convingătoare, mai ales după ce AEP a anunţat ieri că nu va restitui niciun leu cheltuit de PSD în campanie. Rovana Plumb mai are un împrumut dubios de 800.000 de euro.

În mod normal, Rovana Plumb trebuia să fie audiată săprtămâna viitoare de Comisia de Transporturi a Parlamentului European. Însă, fără un aviz pozitiv din partea Comisiei Juridice, audierea nu mai poate avea loc, lucru confirmat şi de preşdintele Comisiei Juridice din PE, susține CURENTUL. Aşadar, Guvernul Dăncilă trebuie să vină cu o nouă propunere, care să respecte condiţiile de integritate.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european, anunță COTIDIANUL.

Rovana Plumb a transmis, joi seară, că prevederi diferite au făcut să existe diferenţe între declaraţia financiară depusă la Bruxelles şi declaraţia de avere depusă în România. Plumb susţine că, până la această oră, nu a primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Azi am oferit colegilor europarlamentari din Comisia Juridică, aşa cum mi-au solicitat, clarificări suplimentare.
 
Prevederi diferite au făcut să existe diferenţe între declaraţia financiară conform codului de conduită al comisarilor depusă la Bruxelles şi declaraţia de avere depusă în România. Până la această oră nu am primit nicio comunicare oficială din partea Comisiei Juridice în urma audierii mele”, a transmis, joi seară, Rovana Plumb.

Rovana Plumb insistă să fie audiată din nou în Comisia Juridică a Parlamentului European, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. În cazul în care Rovana Plumb va fi oficial respinsă, pe lista premierului se regăsesc câteva nume din partid, dar şi o propunere tehnocrată. PSD aşteaptă ca Dăncilă să se întoarcă sâmbătă din SUA.

ANTENA3 a prezentat și alte nume vehiculate în presă pentru postul de comisar european, după ce Rovana Plumb a fost respinsă. Pe această listă se află Viorica Dăncilă, Ramona Mănescu și Luminița Odobescu.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Ce ar trebui să facă Guvernul Dăncilă, după ce candidata României, Rovana Plumb, a fost respinsă în Parlamentul European? Să schimbe candidatul, să insiste cu Rovana Plumb sau să renunțe la postul de Comisar European?


Comentarii

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Ofer sex oral gratuit votantilor PSD.

30 septembrie 2019 10:24

Ecce Kurrupt Dau limbi in cur baronilor & rezist!

30 septembrie 2019 9:17

Ecce Kurrupt Aș fute-n cur rezistaci. Dacă aș avea cu ce...

30 septembrie 2019 8:10

Mihaela Delegația PSD din Grupul S&D are doar 8 (opt) membrii din care 4 (patru) sunt *păcălici* de-a lui Varanul-Voiculescu !....Că mulți S&D-iști din Comisia JURI au votat împotriva Rovanei Plumb.....Și Madam Dăncilă persistă în prostie cum de fapt îi este felul, proastă dar cu coada pe sus precum *Capra rîioasă*.....Dosarul Madamei Dîmbovițencei *pute* de matrapazlîcuri și furăciuni....ca a unui Baron sau Baronaș PSD-ist ce se respectă !...Uite că la unii nu se poate răzbi cu șulfăneli și imunități parlamentare Beliniste.....Continuați Madam Dăncilă în prostia dumneavoastră să dezonorați și înjosiți poporul romăn cu susținerea perdantă a Madamei *Plumbuite von Dîmbovița* !....

29 septembrie 2019 15:56

noi Herr Ghiolbanis a fost ofiter nazist in tinerete. Etnia germana este inferioara etniei rrome care suține PSD.

29 septembrie 2019 12:22

Maria....@noi.... Ce nu înțelegi tu și alții ca tine că *Ciolos la limita normalitatii* al tău este cam al 5-lea Om Politic Puternic al Europei ca Lider al celui de al treilea Grup Parlamentar European *Renew Europe*...Și alături de Laura Codruța Koveși ce va fi numita Procuror Șef European fac cinste poporului romăn prin marile demnități europene ocupate....Pe cînd *rejectata* Madam Rovana Plumb prin mînărelile ei specifice și deprinse din furtișaguri și matrapazlîcuri jignește demnitatea și onoarea poporului romăn....Iar Prim-ministra Dăncilă este singura răspunzătoare de acest eșec, ea și Gașca PSD-istă din anturajul său ce au propus-o Comisar European....Și eu ca și mulți alți romăni așteptăm Scuzele de Rigoare și repropunerea altuia (alteia) profesionist în ale Transporturilor și curat la dosar....

29 septembrie 2019 10:38

noi Dna. Rovana Plumb PSD, este victima minciunilor, denigrarilor, complotului urzit de Herr Johanis&Co, pt daramarea guvernului PSD, legal si constitutional stabilit, in urma votului majoritar dat de romani - PSD-ului. Chiar de la instalarea guvernului PSD legal, Herr Johanis a amenintat cu "guvernul meu"- reusise sa-si fabrice "guvernul tehnorahat", compus din impostori, escroci financiari, Ciolos la limita normalitatii, si alte lighioane si jivine pradatoare. Satisfactia perversa a jivinelor rezistace, se va transforma - curand, in panica si pregatiri de uscheala din Tara, cand, vor iesi la iveala fraudele financiare si electorale comise de adunatura rezistace. Succesuri !

29 septembrie 2019 6:49

Maria Bravo ei, Laurei Codruța Koveși, a făcut cinste și onoare poporului romăn prin ocuparea funcției de Procuror Șef European....Este meritul ei principal și majoritatea populației Romăniei o susține și-i dorește Sănătate și Succes.....Dezamăgitor și înjositor pentru același popor romăn a fost rejectarea Rovanei Plumb dar și susținerea de către Prim-Ministra Dăncilă și PSD-u în importanta și bănoasa funcție de Comisar European.... Mă înjosește pe mine ca romăn în Europa acest eșec răsunător de care Madam Dăncilă este singura răspunzătoare și nici nu vrea să-și ceară scuze poporului romăn de marea greșeală făcută prin impunerea unei ^nepotrivite^ pe acea funcție nerespectînd nici Legea....

28 septembrie 2019 15:26

Așa a mințit și la Bruxelles! Rovana Plumb l-a mintit pe Ponta în ședința de Guvern ca să-i poată da Belina lui Dragnea! Rovana Plumb: „Da. Domnule prim ministru, este vorba de nişte lucrări de cadastru care au fost făcute la trei administraţii bazinale, la Argeş-Vedea, la Olt, şi la Buzău, Ialomiţa, în urma cărora s-au constatat, în momentul în care au fost trecute în domeniul public al statului, câteva neconcordanţe. Pentru a corecta aceste neconcordanţe în urma măsurătorilor făcute de către noi, trebuie să adoptăm hotărârea de Guvern pentru a fi prevăzute conform procedurii legale”. în scurta prezentare pe care o face proiectului de H.G. supus aprobării în ședința de guvern, face o expunere trunchiată, de natură a-l induce în eroare pe premier. comisarul.ro.

28 septembrie 2019 12:24

Ecce Kurrupt Propunerea indecentă a pizdacilor nu avea nici o șansă. Eventual trebuia să zică că s-a împrumutat de la Ghiță ca Preacinstita Procuristă...

28 septembrie 2019 10:51

Victor Ponta, ofiter SIE, mason, homosexual FRITZ, te-aș fute-n cur, dar mi-e ca te lauzi în mass-media

28 septembrie 2019 10:18

Lute Romanie rau ai ajuns, cu cetatenii tai de cacat, care au imputit plajele, care au imputit muntii, care au imputit tara, care au imputit Europa, care au imputit lumea ! Si, acum o curva de politista, neinplinita nu a stiut sa gestioneze o stare de fapt ! Adica, i-a pus ala mana pe cur si ea, ,,Sfanta maria" se simte jignita ! Dar, cand curvele din romanica, sparg case, la barbati cu nevasta si copii, de ce nu sunt pedepsite, cu taierea urechilor, cu infundarea colului cu paie si alte deastea ! uneori, mai sunt si casapite din pacate de barbati cu sange !

28 septembrie 2019 10:16

FRITZ # Virginica . NU AI MANCAT NIMIC AZI ?? E JALE ATUNCI !

28 septembrie 2019 10:08

FRITZ # Ecce Kurrupt, cel mai pestifelic postac Ofer sex anal gratuit votanților PSD. OFERA SEXI MA-TII CARE IN LOC SA NASCA UN OM A FATAT UN BOU ! SAU O VACA ! SI II POTI PUPA IN CUR INAINTE SA SE SPELE !

28 septembrie 2019 10:06

Europa - P$D 20-0 Banca olandeză ABN Amro a fost pusă sub anchetă de procurorii olandezi cu privire la operațiuni de spălare a banilor și finanțarea terorismului, scrie nltimes.nl. Procurorii au spus că suspectează că ABN Amro a raportat tranzacții suspecte prea târziu sau deloc o perioadă îndelungată, adăugând că banca nu a reușit să efectueze investigarea corectă a comportamentului clienților și nu a transmis date despre clienții suspecți în timp util.

27 septembrie 2019 23:22

Virginica Sug EURO-Poollicika & #REZIST!

27 septembrie 2019 23:08

Victor Viorel Ponta, moașă în drept tagma cum laudae Acum dacă Rovana Plumb s-a încurcăcat în declarații și a fost îmbrâncită afară de PE și a mai luat și o mUE, o să aranjez eu ploile ca să mă fac eu comisar european, că nevestica mea Daciana Sârbu n-o să mai fie pe nici o listă a PSD-ului pentru euroalegeri, asta așa ca să rămână-n familia noastră o recompensare salarială de minim 350.000 euro sau 400.000 euro pe un mandat de 4 ani la UE. Dacă bunul meu pretin Crin Antonescu pe care l-am muit din USL propulsăndu-l afară a pus-o pe nevastă-sa vicepreședinte al PE scufundând PNL în cloaca Partidului poPULArilor Europeni, eu de ce să dau cu piciorul unui munte de bănet în euro? Adică eu să nu sărut în cur PSD-ul și pe doamna Dăncilă ca să mă pricopsesc cu un munte de bănet? Vă fut în cur! Păi de ce să nu vă fut în cur?

27 septembrie 2019 19:02

Virginica Păi Baronii și Baronașii PSD-iști credeau că la Uniunea Europeană este ca-n Romănica unde Parlamentarii stopează anticonstituțional cercetările justiției colegilor implicați în furtișaguri și corupție....Cum ar fi fost ca în același partid de șmecheri și trădători o Doamnă (Shaideh) să fie judecată iar altă cocoană (Rovana Plumb) să fie promovată în înalta și bănoasa funcție de Comisar European....și amîndouă au furat Statul Romăn de un Lac Piscicol și Insula Belina și l-au atribuit via C.J.Teleorman și via Mafioților Tel Drum-iști către Marele Pescar de Știuci Dragnea Rahoveanu ce era Masculul Alfa al Clanului Interlop-Mafiot PSD-ist la acea vreme....

27 septembrie 2019 18:52

Șerban Nicolae, expert în sex anal al PSD, poponar profesionist Bine spus! Și îmbrâncită în poziția capră și cu banii luați. Mă ofer eu s-o doftoricesc anal pe scumpa și iubita mea colegă Rovana Plumb, poate așa o s-o mai consolez o leacă. Orice s-ar spune despre acest eveniment, este numai faptul că e o mare victorie a Rovanei Plumb și a PSD. Rovana Plumb tocmai a degustat o delicatesă de muie en passant, (n.m.) Muie PSD! Ghinion... Cu respect Șerban Nicolae, găozar magna cum laudae!

27 septembrie 2019 18:47

Ecce Kurrupt Bonus: finalizare orala cu moț de căcat

27 septembrie 2019 18:16

Ecce Kurrupt, cel mai pestifelic postac Ofer sex anal gratuit votanților PSD.

27 septembrie 2019 13:08

Europa - P$D 20-0 Scârbos partid

27 septembrie 2019 12:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.