Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

''Acesta va trebui să fie guvernul luptei împotriva inegalităților”, a declarat proaspătul ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, recent desemnat. ''Și-atunci va trebui să ne suflecăm bine mânecile, deoarece în ultimii ani, problemele de sănătate ale italienilor au crescut vizibil''. Acest lucru a fost dezvăluit şi de cel mai recent raport OMS, Organizația Mondială a Sănătății, privind condițiile de viață din Europa, scrie Rador, citând La Stampa.

Dacă la începutul mileniului speranța de viață din Italia era cu 3 sau 4 ani mai mare în rândul claselor mai avantajate, comparativ cu cele defavorizate, astăzi diferența dintre bărbați este de 7 ani, ajungându-se la aproape 85 în rândul celor cu un nivel de educație mai elevat şi la 78 în cazul celor care şi-au abandonat studiile mai devreme. Pentru femei, situaţia este ceva mai bună. Toate acestea, în ciuda faptului că speranța medie de viață din ultimul deceniu a crescut cu cel puţin un an.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.