Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-au terminat înscrierile pentru alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis pleacă favorit, Viorica Dăncilă şi Dan Barna se luptă pentru turul doi, în timp ce Mircea Diaconu şi Teodor Paleologu stau la pândă. Mai sunt patru candidaţi care vor face act de prezenţă: Kelemen Hunor, Cătălin Ivan, Alexandru Cumpănaşu şi Ramona Bruynseels. Viorel Cataramă şi Miron Cozma au fost descalificaţi după ce au falsificat semnături, în timp ce Liviu Pleşoianu, aflat în luptă cu statul paralel, a fost învins de statul degeaba.

Aseară, Biroul Electoral Central a închis, oficial, „sezonul” înscrierii candidaturilor partidelor sau independenților pentru alegerile prezidențiale. Ultimii doi pretendenți la fotoliul prezidențial, reprezentantul PP-USL, Ramona Ioana Bryunseels, și independentul Alexandru Cumpănașu au devenit, oficial, prezidențiabili. Din cele 27 de nume vehiculate, la începutul campaniei de strângere de semnături, la închiderea programului au fost depuse 12 candidaturi, din care doar 10 au fost validate, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Duminică, 22 septembrie, a fost ultima zi până la care au putut fi depuse candidaturi pentru alegerile prezidențiale din România din anul 2019, amintește COTIDIANUL. Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că a validat, duminică, înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019. Potrivit deciziei Biroului Electoral Central, s-a constatat că cei patru politicieni îndeplinesc toate condiţiile necesare înscrierii în cursa pentru Cotroceni. Totodată, aceştia au strâns şi minimul de 200.000 de semnături necesare înregistrării.

Viorica Dăncilă, candidatul PSD, a fost prima care şi-a depus candidatura, aducând la sediul BEC 1,4 milioane de semnături. Și preledintele Klaus Iohannis a depus vineri, la BEC, împreună cu PNL, peste 2.200.000 de semnături necesare înscrierii în cursa pentru un al doilea mandat la Cotroceni, susține ROMÂNIA LIBERĂ. De asemenea, prezidenţiabilul USR-PLUS Dan Barna şi-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Alianţa a strâns aproape 400.000 de semnături.

Sâmbătă, la Biroul Electoral Central, şi-a depus candidatura şi prezidenţiabilul ALDE-Pro România, Mircea Diaconu, care a strâns, potrivit acestuia, peste 400.000 de semnături. Tot sâmbătă, preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. El a venit la sediul Biroului Electoral Central cu o trotinetă electrică. Liderul UDMR a stâns aproape 270.000 de semnături.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, fata care ar fi fost răpită şi ucisă de Gheorghe Dincă la Caracal, şi-a depus, duminică, la BEC, candidatura la alegerile prezidenţiale. El a reuşit să strângă peste 230.000 de semnături. Acesta candidează la prezidenţiale independent, anunță GÂNDUL.

Dintre politicienii care doreau să participe la cursa pentru Cotroceni, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, a anunțat, citat de ANTENA3, că deşi a strâns peste 250.000 de semnături, renunță să candideze, întrucât nu vrea să-i creeze probleme soției lui, Gabriela Firea, care a revenit în conducerea PSD și se ocupă de campania electorală a partidului.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, care se prezintă tot anti-sistem, n-a reuşit să strângă cele 200.000 de semnături. „Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoşi, s-au strâns exact 146.328. Nişte persoane anonime foarte drăguţe tocmai mă «ajutau» pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la... un minunat xerox color“, a scris Pleşoianu pe Facebook. ADEVĂRUL notează că un alt candidat eşuat, Andrei Stoican, a reclamat că i s-au oferit liste de pe „piaţa neagră a semnăturilor“. Nici Cătălin Berenghi, candidatul „dacilor liberi“, nu a reuşit să adune semnăturile.

Au fost şi candidaţi care s-au înscris, dar au fost descalificaţi. Miron Cozma, fostul lider al minerilor, şi Viorel Cataramă, fost membru PNL, au fost respinşţi de BEC. Motivul: o mare parte dintre semnăturile depuse erau false, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. Cataramă a anunţat că va contesta decizia la CCR.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale, amintește GÂNDUL. Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.


Comentarii

Haralambie Cumpănitu Nu se poate! Eternul căcatândidat la prezidențiale Ghyury Funar nu e pă listă? Miron Cozma și el s-a căcatândidat pe el, iar securistul ăla împuțit de Viorel Căcataramă a pățit precum țigoinerul la mal, n-a mai apucăcat să facă pluta și să calce apa, așa că s-a dus la fund. Trogloditul ăla de Alexandru Cumpănașu căcatândidează ca căcat independet, eh, ce să-i mai faci? Un alt excrement fripturist și un ciolănar împuțit care visează căcai verzi pă pereți. Speriatul ăla cu prune-n gură, Cătălin Ivan, amărâtul ăla de la PSD care e pieton acum și mai anonim decât niciodată, căcatândidează și el dar o să facă căcatul spumă și bășici. Ologul paleolog Paleologu stă la pândă cică, păzește boscheții ca să sară-n ei când l-o apucăca căcarea împrăștiată. Moghyor Ember Kelemen Hunor se tot întreabă oare de ce nu încearcă pulimea să voteze și un maghiar, chiar așa, oare de ce? Gargaragiul ăla poponar de Liviu Puleșoianu s-a căcatândidat pe el cu brio, o să căcatândideze la președinția partidului poponarilor unde va câștiga precis. Îmi pare sincer rău de Cătălin Berenghi, ăla care e mai dac decât toți dracii, era un personaj pitoresc și valora mai mult decât un Căcataramă sau un Funar, era bun acolo la grămadă ca să le mai bage câte un morcov în găoz celorlalți. Putoarea partidului umanist fundat și bucălat și poponețit de profesorul de securitate ceaușistă Dan Voiculescu Gușterul, fătuca aia Ramona Ioana Bruynsell a venit cu ditamai stolul de porumbei ca să latre la BEC, sărmana pațachină rătăcită în peisajul ăsta excesiv de cromatic. Din gașca asta de pretendenți la tronul de la Cotroceni lipsește președintele partidului vizigoților din Univers, numai ăla putea reuși mai ceva decât Făt Frumos sau Florin Piersic să câștige din primul tur de nădragi. În rest, toate bune și frumoase!

23 septembrie 2019 19:04

v Îmi plac păduchii ei...

23 septembrie 2019 14:32

v Voi vota cu Dăncilă.

23 septembrie 2019 13:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.