Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Li se spune „bărbații care au jefuit Europa”: un grup de traderi, avocați specializați și matematicieni care au conspirat în City-ul londonez pentru a sifona cel puțin 60 miliarde de euro din banii contribuabililor din mai multe țări din UE.

În Marea Britanie scandalul „cum-ex”, numit astfel după complexele instrumente financiare folosite, nu s-a bucurat de prea mare atenție, pe fondul dezbaterilor legate de Brexit, dar în Europa continentală Le Monde l-a descris drept „jaful secolului”, mass-media olandeză l-a numit „crimă organizată în costume în dungi” iar unul dintre informatorii germani spune că acum salută ieșirea Marii Britanii din UE, în speranța că acest lucru ar putea slăbi influența băncilor de investiții londoneze asupra instituțiilor financiare europene, relatează The Guardian.

Săptămâna aceasta, un fost bancher britanic de investiții implicat în dezvoltarea schemei a oferit publicului, pentru prima dată, o perspectivă asupra modului de funcționare a sistemului.

Vorbind la o instanță regională din Bonn, Martin Shields, unul dintre cei doi foști bancheri implicat în 34 de cazuri de fraudă fiscală gravă între 2006 și 2011, a descris imaginea unei scene bancare londoneze care a ademenit oameni de știință strălucitori din universitățile de top din țară și i-a folosit pentru a-și spori marjele de profit – fără a le vorbi despre consecințele morale și legale ale acțiunilor lor.

Integral pe CotidianulComentarii

iulian Astea sunt gaurile pe cere le-a astupat Petrov din salariile si pensiile noastre? Astia care vor sa acum "ia puterea" de asta n-au bani de pensii si salarii? Hotul striga hotii!

23 septembrie 2019 11:21

Kuminecaturile Bucilor Gemene, sodomitul de serviciu al PSD Ah, cat imi place s-o iau intre buci si apoi sa o iau in gura cu cacat!

22 septembrie 2019 10:09

Kuminecăturile Gemene Bărbații care a băgat mâna adânc în poșeta lui Konchita Wurst... Ciordeala secolului! Întrebucerea ecce au angajat ăștia fictiv vreo bunăciune două să le țină de urât că altfel n-are cu ce să-i prindă Preacinstita Procuristă și rămâne Inchiziția Eurovizionarilor cu pulanul în mână și cu buzele umflate...

22 septembrie 2019 5:12

Florin Bilei Bine, dar sunt un pic nedumerit în legatura cu euro-pușlamalele franco-olandeze din presa „liberă”: ori n-au descoperit „jaful” decât acum, în prag de ajun de Brexit, sau știau de el, dar au primit ordin să nu abordeze subiectul?

21 septembrie 2019 22:48

ariciul Adica unde este miere se aduna multa muste de cacat,si se ling multi pe degete in timp ce ele isi mangaie trompa desupra mormanului cu motz??.Va mira?

21 septembrie 2019 17:00

ariciul Adica unde este miere se aduna multa muste de cacat,si se ling multi pe degete in timp ce ele isi mangaie trompa desupra mormanului cu motz??.Va mira?

21 septembrie 2019 16:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.