Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Producătorul american de arme Colt a anunţat joi că suspendă fabricarea puştilor de asalt, inclusiv modelul AR-15, pentru piaţa civilă, considerând-o saturată, transmite EFE.

„În ultimii ani, piaţa puştilor sportive moderne a cunoscut un surplus semnificativ al capacităţii de producţie”, a arătat într-un comunicat directorul executiv al Colt, Dennis Veilleux.

„Având în vedere acest nivel de capacitate de producţie, credem că există o aprovizionare adecvată pentru viitor cu puşti sportive moderne”, a adăugat acesta.

Anunţul vine la finalul unei veri în care în Statele Unite au avut loc atacuri armate precum cele din El Paso (Texas) sau Dayton (Ohio).

Colt a precizat, totuşi, că angajamentul său faţă de piaţa civilă este „de neclintit”, precum şi în ceea ce priveşte cel de-Al Doilea Amendament al Constituţiei SUA, care protejează dreptul de a deţine arme.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Felix-Ocnașul Dacă v-a plăcut EURO-BĂȘINA asta defekată de JN în spațiul public, atunci vă numărați printre fericiții care pot spera să moară cu nasu în kuru meu! Cu respect, F-O

21 septembrie 2019 23:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.