Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Magistrații Curții de Apel București au constatat, vineri, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității, decizia nefiind definitivă.

Magistrații Curții de Apel București au admis acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) și au constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte al României Traian Băsescu. "Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian", se arată în minuta judecătorilor Curții de Apel București.

Fostul președinte poate face recurs la decizia magistraților în 15 zile de la comunicare, recursul putând fi depus tot la Curtea de Apel București.

Integral pe Digi24Comentarii

xyz Jegul de Basescu, jegos turnator, evident ca si-a turnat colegii - pe unii I-a nenorocit cu interdictie de navigare, de la o vorba a acestora, o injuratura a regimului, de la invidie si razbunare, caci, Jegul de Basescu este razbunator si ticalos ! Trebuie sa-i fie retras mandatul de europarlamentar, pensia de ex-presedinte, si, colegii care au suferit prejudicii de pe urma Jegului, sa-l cheme in Tribunal. Uite ce tortionar da lectii de Stat de Drept…..

23 septembrie 2019 9:47

Facatura ordinara PSD-ista mana-n mana cu turnatorul voiculescu si Haznaua 3 Șeful CNSAS și-a îndeplinit misiunea față de PSD: https://newsmaker.ro/seful-cnas-si-a-indeplinit-misiunea-fata-de-psd-nu-e-o-actiune-impotriva-lui-basescu-ci-o-constatare/ Președintele CNSAS Constantin Buchet a fost impus de PSD la CNSAS. Buchet a mai făcut parte din conducerea CNSAS la mijlocul anilor 2000, fiind propus atunci de Corneliu Vadim Tudor. „Am căutat ca abordările, poziţiile mele să fie sincrone cu ideologia politică a PRM, în aceste chestiuni legate de istoria contemporană a României”, spunea Buchet în urmă cu 15 ani, pe când demisiona din funcţia de secretar al CNSAS. Între timp, a fost „recuperat” de PSD.

22 septembrie 2019 23:30

nistorescu si voiculescu doi turnatori securisti. Adevaratii turnatori securisti sunt astia doi pitecantropi: Unul patron la fituica asta Cotidianul cornel nistorescu, si alalat mai mare hot , turnatorul securist voiculescu! Si astia cu ventilatoarele lor pline de kkat s-au gasit sa dea ei in Domnul Basescu! Sheet!!!Toti astia care dati cu piatra in Basescu parca sunteti scosi din HAZNAUA 3! Numai aia faceau spume la gura cand Basescu le-a taiat ghearele hraparete lui voiculescu, so vantu sau dinu patriciu. Cei mai mari hoti care au devalizat tara si ne-au furat pe noi toti. Basescu singur s-a luptat, a aparat tara, ne-a aparat pe noi toti! Ce rau a facut Basescu acum pentru tara? Dezgropati un kkat de-acum 50 de ani?? Voi stiti cum a fost si ce a fost in acea perioada??? Habar n-aveti dar tineti isonul penalilor si vuvuzelelor de la A 3 a penalului voiculescu!

22 septembrie 2019 23:27

v Majoritatea oamenilor din aceasta tara au stiut ca Javra Ordinara a fost colaborator al securitatii sau poate a fost incadrat la securitate. Nu discut despre functia si tranzactiile lui la Anvers si aiurea, dar ma intreb ce o sa patesca cei care i-au dat acte ca nu a fost colaborator al securitatii, iar acuma recunosc ca a fost. Parca aceste acte se incadreaza in fals, uz de fals, etc. Ce pata ramine pe tara noastra ca a fost condusa ani de zile de un important comunist, Iliescu, de un fost securist Basinescu, iar acuma de un sas nepatriot si razbunator Ghiolbanis. Or fi influentele straine, dar am vazut si noi la tv o serie de lingai a celor mentionati. Sint convins ca nu se mai pot intoarce anii in care am fost condusi de acesti indivizi si nici ca o sa fie pedepsiti pt faptele lor.

21 septembrie 2019 0:11

@@xyz Măh boule, tu nu vezi că spui cam același lucru ca și cel pe care îl înjuri? Aa, tu ești #rezistac tânăr și îi înjuri pe toți cei dinaintea ta, care au îndurat comunismul și Securitatea, crezând în minciunile și manipulările „Europei Libere”. De unde să fi știut că suntem împinsi ușurel în traista neomarxiștilor reprezentați de Soros, de marea finanță și de multinaționale? Acum chiar și Securitatea e a lor, dar, mai ales, resursele, României, o țară bogată cu oameni săraci, precum și, cel mai grav, mințile voastre tinere, spălate cu detergentul manipulărilor de pe feisbuci și al drogurilor. Căcatul de Băsescu n-a fost nici el decât o sculă a aceluiaș stăpân: de ieri și de azi.

20 septembrie 2019 18:48

@xyz Hauzi tembelule, caci esti un tembel! De ce nu s-a aflat adevarul pana acum? Ha? Ce zici? In toata aceasta perioada Romania a fost condusa de fostii securisti, fostii comunisti pe care tu i-ai pupat in cur si inca ii pupi. sa-ti fie de bine, tine si tuturor tembelilor care s-au lasat pacaliti 30 de ani. Intr-o tara normala nu se afla adevarul despre colaborarea cu secu a lui Basescu?

20 septembrie 2019 17:38

George Sa ne traiasca securistii conducatori ai Romaniei postdecembriste, montati in functii de SUA&Co-Europa curvistina.... SUA si Europa de Vest condamnau "Securitatea si comunismul" la Radio Europa Libera sub Ceuasescu, iar acum aseaza in functii securisti si comunisti sadea... Ha, ha, ha , ce-mi plac glumele mele...... Inca mai credti in eliberatorii Romaniei??? Fraierilor! Un fleac, ne-au ciuruit!

20 septembrie 2019 17:35

xyz Jegul de Basescu, jegos turnator, evident ca si-a turnat colegii - pe unii I-a nenorocit cu interdictie de navigare, de la o vorba a acestora, o injuratura a regimului, de la invidie si razbunare, caci, Jegul de Basescu este razbunator si ticalos ! Trebuie sa-i fie retras mandatul de europarlamentar, pensia de ex-presedinte, si, colegii care au suferit prejudicii de pe urma Jegului, sa-l cheme in Tribunal. Uite ce tortionar da lectii de Stat de Drept…..

20 septembrie 2019 17:01

Solo Am impresia ca din rautate sau reacredinta nu se interpreteaza corect sintagma: "colaborator al securitatii in calitate de politie politica". Deci, toti, chiar si fostii membri de partid care aveau functii de conducere ( e o minciuna ca membrii PCR nu au colaborat cu securitatea) trebuiau sa dea informari securistului pe unitate sau superiorilor acestuia. Nu se putea de exemplu ca seful sectiei de piroliza ( a metanului, propanului etc) de la o rafinarie sa nu dea cu subsemnatul la ofiterul securist. Acolo se punea accentul pe siguranta instalatiei. Probleme de explozie etc. Ma gandesc ca si Basescu ar fi avut aceleasi motive sa dea cu subsemnatul la securistul care avea "in grija nava" lui . Daca insa si-a turnat colegii, atunci este grav si arata caracterul murdar al individului.

20 septembrie 2019 16:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.