Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

"Dacă amânăm la nesfârșit ajustările de buget, deprecierea leului este inevitabilă", spune Ionuț Dumitru, economist șef Raiffeisen Bank, precizând că, în opinia sa, leul este supraevaluat cu un nivel cuprins între 3% și 5%, nu chiar cu 10% cât a spus FMI în raportul său. Lipsa ajustărilor bugetare și continuarea majorării pensiilor conform programului PSD va conduce economia românească în recesiune în perioada post electorală, sfârșitul lui 2020, începutul anului 2021.

În opinia economistului șef, fragilitatea politică a României în această perioadă va face ca orice decizie privind domeniul fiscal bugetar să fie amânată până după alegerile generale de anul viitor. O analiză a principalelor ramuri economice pentru anul în curs arată că avem creștere doar în domeniul construcțiilor, dar nu în zona de producție, ci pe rezidential și birouri. În schimb producția industrial și exporturile au scăzut.

Integral pe economica.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.