Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Politicianul ALDE Norica Nicolai a vorbit despre alegerea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Parchetului European. Ea spune că totul a fost, de fapt, rezultatul unui joc de interese între două super-puteri europene. Norica Nicolai (ALDE) a declarat, joi, la Antena 3, că alegerea Laurei Codruţa Kovesi de către Consiliul Uniunii Europene în funcția de procuror-șef european este doar rezultatul unui joc de interese între Franța și Germania.

„Într-o instituție pe care Uniunea Europeană a conceput-o ca perfect depolitizată și faptul că acești procurori și-au depus candidaturile în nume propriu, fără susținerea niciunui Guvern.. asta dovedea că se dorea o formulă independentă, care să fie bazată pe meritocrație. Dar meritocrația la Bruxelles este cam ca meritocraţia la București, adică mediocră. Și profesional pot spune lucrul acesta despre doamna Kovesi, văzând mapa profesională a doamnei, începând cu media de absolvire și cu cei 4% plagiat, că de fapt despre tipul este de furt este vorba de astăzi. Am mai văzut şi unul care-şi falsificase diploma şi-a ajuns mare director.

Integral pe Capital